ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Suveræne Odense Håndbold vandt i overbevisende stil
21. januar 2022

Suveræne Odense Håndbold vandt i overbevisende stil

Odense Håndbold gav ikke ved dørene, da der for første gang siden den 17. november var tilskuere på lægterne, og Skanderborg Håndbold blev sendt hjem med et eftertrykkeligt nederlag, da de orange vandt med hele 39-23.

Af Mads Haugaard

Der var atter liv på tilskuerpladserne i Sydbank Arena fredag aften, og det kunne i den grad mærkes inde på de 40 x 20 meter. De orange kom flyvende ud af starthullerne, og Mie Højlund tjekkede efter to minutter, hvorvidt der var spindelvæv i det ene målhjørne eller ej. Hvis der var det, så var det i hvert fald blevet fjernet med en præcis, flot og sikker afslutning, og Odense Håndbold var i front med 2-0. 

De orange var nådesløse i kampens indledning, og Bo van Wetering bragte hjemmeholdet foran med 4-0 efter fire minutters håndbold i Sydbank Arena. Skanderborg Håndbold var udfordret i deres angrebsspil qua et solidt og bevægeligt orange-forsvar, der gav muligheder i både første- og andenbølgekontraen. 

De orange satte sig hurtigt på kampen, og det var en styrke at holde fejlniveauet så markant nede i angrebsspillet, da en stor del af det første kvarter foregik i forsvaret. Men Odense Håndbold bevarede tålmodigheden i angrebsspillet, der blev spillet med stor kvalitet og kynisme, og Lois Abbingh sørgede for dobbelt op, 8-4, efter 14 minutters spil med en scoring på straffekast. 

Skanderborg-spillerne kunne ganske enkelt ikke matche de oranges fysik, og derfor blev det mere end svært for gæsterne at spille sig frem til de helt store oplagte chancer. Det var til gengæld ikke et problem for Odense Håndbold, der efter 19 minutter også bragte sig på 12-6 efter scoring fra Dione Housheer, der blev spillet hel fri. 

Odense fik det ganske enkelt til at se nemt ud at lave mål, og der var en hel motorvej til Larissa Nusser, som fem minutter før pausefløjt øgede Odense-føringen til 16-8. Dione Housheer satte halvlegens sidste scoring ind, da hun fra højrefløjen sendte bolden ind til en pauseføring på 18-11.

Skanderborg forsøgte sig fra anden halvlegs start syv-mod-seks-spillet, hvor de spillede sig frem til fornuftige chancer, men Althea Reinhardt tog godt fra i det orange bur. Hjemmeholdets angrebsspil blev stadig spillet med stor kvalitet og med en relativ lav fejlmargin, men Skanderborgs Anna Veng spillede sig også op i gæsternes mål. 

Hun kunne dog ikke forhindre Dione Housheer i at bringe de orange foran med 23-13, da hun ikke nåede ind på mål efter et boldtab fra Skanderborg, og så sendte Housheer den harpiksklistrede Select-bold ned i et tomt mål. Odense Håndbold var suveræne i store perioder, og der blev lavet mål efter behag i anden halvleg, hvor stillingen efter 45 minutter var 28-16. 

Skanderborg Håndbold virkede alligevel til at have fundet en melodi rent angrebsmæssigt, der spillede, og Stina Baun reducerede få minutter senere til 19-28. 

Men tolvmålsføringen blev hurtigt genetableret, da de orange skruede op for både tempoet og koncentrationen i angrebsspillet. I kampens sidste minutter løb Odense Håndbold gæsterne ned, og det endte med en suveræn og sikker storsejr på hele 39-23. 

Der er dog ikke lang tid til at nyde sejrens sødme, da de orange allerede søndag møder mægtige Györi i Champions League på udebane. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app