ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Optakt: Svær udekamp venter i Esbjerg
04. januar 2022

Optakt: Svær udekamp venter i Esbjerg

Efter sejren over Silkeborg-Voel er blikket rettet mod det vestjyske og en svær udekamp i Esbjerg, når Odense Håndbold onsdag aften gæster Team Esbjerg, der endnu ikke har været i kamp i 2022.

Af Mads Haugaard

Odense Håndbold startede kalenderåret 2022 med en sejr i egen hule, da Silkeborg-Voel blev sendt hjem med et 30-27-nederlag. Kampen bar dog tydeligt præg af, at det var den første kamp efter december-pausen, hvorfor der også blev lavet rigtig mange tekniske og unødvendige fejl. 

De fejl skal skæres væk onsdag aften, hvor de orange tager turen til det vestjyske, når Team Esbjerg venter i 15. spillerunde. Team Esbjerg har endnu ikke taget hul på håndboldåret 2022, da deres første kamp mod Viborg HK blev udsat pga. coronasmitte. Derfor kan der være noget rust i Esbjerg-lejren, der skal bankes af. 

Det må dog forventes, at Jesper Jensen ikke har ligget på den lade side forud for opgøret mod de orange. Esbjerg-træneren har omvendt ikke lagt skjul på, at han var ærgerlig over udsættelsen, da det betød, at man ikke var oppe i gear til Odense-kampen, da det bare er noget andet at træne og at spille kamp. 

Det skal Odense Håndbold drage fordel af, da de fortsatte den ubesejrede stime i den forgangne weekend. Der hersker dog ingen tvivl om, at det bliver en af de sværeste udekamp hidtil i sæsonen, da Team Esbjerg sammen med Viborg HK er de nærmeste forfølgere i Bambusa Kvindeligaen. 

De orange trak dog det længste strå, da de to mandskaber mødtes i 2. spillerunde, hvor Odense Håndbold spillede sprudlende håndbold og vandt i sikker stil med cifrene 33-25. Det skal dog understreges, at der er løbet en del vand i åen siden, og Odense Håndbold er fortsat uden Mia Rej samt Althea Reinhardt. I søndagens kamp viste Mathilde Bengtson i det orange bur dog, at trods hendes bare 19 år, så er hun ikke bange for at tage fra, når der er brug for det. 

Og det kan der meget vel blive onsdag aften. 

Forsvaret stod i perioder fornuftigt i kampen mod Silkeborg-Voel, mens angrebsspillet omvendt var lidt mere hakkende. Netop det orange forsvar kommer også på en svær opgave, når de skal stå overfor spillere som Estavana Polman, Henny Reistad og Kristine Breistøl. Men Odense Håndbold har vist, at de før kan modstå en sådan kvalitet, og der er også kommet flere hår på brystet mod sådanne stjerner i Champions League-kampene. 

Det kan med andre ord blive kampafgørende, hvem der slipper bedst ud af forsvarsduellen, da Odense Håndbold og Team Esbjerg er de to mest scorende hold i Bambusa Kvindeligaen.  

Topopgøret fløjtes op kl. 20.30, og kampen kan følges på TV 2 Sport. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app