ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold viste klassen i anden halvleg mod Viborg HK
04. maj 2022

Odense Håndbold viste klassen i anden halvleg mod Viborg HK

Odense Håndbold fik onsdag den sjette sejr ud af seks mulige i slutspillet, da Viborg HK blev sendt retur til Domkirkebyen med et 30-21-nederlag. Første halvleg var noget hakkende, men i anden halvleg steppede de orange op, hvor de satte trumf på - og vandt i sikker stil i slutspillets sidste kamp. 

Af Mads Haugaard

Både Odense Håndbold og Viborg HK var inden onsdagens opgør sikker på en plads i DM-semifinalerne i det, der også var slutspillets sidse kamp. Men til trods for at kampen ikke havde den store betydning på papiret, så fik det bestemt ikke de orange tilskuere til at blive hjemme i stuerne.

Tværtimod.

2086 tilskuere var mødt op i Sydbank Arena, hvilket faktisk er sæsonrekord, hvor særligt elever fra Nordfyns Efterskole var med til at skabe en god stemning i hallen.  Den gode stemning fra lægterne var også med til at bære de orange frem til en god start på opgøret mod et decimeret Viborg-hold, der var ramt af flere småskader, blandt andet til profilen Line Haugsted. 

De orange stillede i stærkeste opstilling, selvom semifinalepladsen var sikret, og Freja Cohrt stod for kampens første scoring efter et minuts spil. Selvom gæsterne fra Viborg kun havde tre markspillere og en udskifter på bænken, så gav de den fuld skrue, og de forsøgte sig også med syv-mod-seks efter bare fem minutter. 

Men efter otte og halvt minut spil skete der det, som ikke måtte ske i det i en kamp uden den store betydning, da Maren Aardahl og Viborgs Sara Hald knaldede hovederne sammen i et grimt sammenstød, som sendte begge stregkæmper i omklædningsrummet i tydelige smerter.

De to hold fulgtes ad i kampens indledning, hvor begge hold spillede velovervejet angrebsspil, men det var Odense, der havde en lille overhånd, da Freja Cohrt med sin tredje scoring gjorde det til 6-4 efter 13 minutters spil.

Viborg fik, som første halvleg skred frem, større og større problemer med at lave mål grundet tekniske fejl og brændte afslutninger, men Anna Kristensen i Viborg-målet holdte dog gæsterne inde i kampen med flere 100% redninger. 

Kristina Jørgensen reducerede for Viborg til 6-8 efter tyve minutters spil i et opgør, der manglede en sens af energi og kvalitet i afslutningsøjeblikkene hos begge lejre, som forståeligt nok ville være så skadesfrie som muligt frem mod næste uges semifinaler. 

Ulrik Kirkely forsøgte sig også med syv-mod-seks-spillet med to strege, men det sad ikke helt i skabet, og to minutter før pausen var forspringet skrumpet til et enkelt mål, 11-10. Det skyldtes ikke mindst en storspillende Anna Kristensen, som stod med over 45% i Viborg-målet, men Odense Håndbold gik til pause foran knebent 13-12. 

Fejlniveauet var fortsat en tand for højt hos begge mandskaber efter pausen, men Odense Håndbold burde have flere ressourcer grundet en meget bredere bænk end onsdagens gæster. Dione Housheer bragte også hjemmeholdet foran med 17-14, da der for alvor var fart i det orange angrebsspil, og en typisk hurtig fodfinte ind i banen gav Housheer den fart, som der skulle til at passere Anna Kristensen. 

Farten og gnisten var tilbage i hjemmeholdets angrebsspil, og det kunne også ses på måltavlen, hvor de orange begyndte at trække fra. Odense tvang tempoet op, og det kunne Viborg ikke matche, og Ayaka Ikehara gjorde det på elegant vis til 21-16 efter 40 minutters spil med et frækt lob. 

Althea Reinhardt i det orange mål havde efter pausen flere gode og vigtige redninger, og hun var nøglen, der passede i, da det orange kontratog kørte fra perronen. Viborg HK hang dog i med det yderste af neglerne, men Odense vristede sig fri, og Rikke Iveren gjorde det til 24-17 efter 48 minutters spil efter en flot assist af Ayaka Ikehra, der sprang ind i feltet og sendte en aflevering lige i hænderne på Iversen, der scorede sikkert. 

Odense Håndbold scorede efter behag i kampens slutfase, mens Viborg HK faldt fra hinanden og for alvor betalte prisen for en smal trup i dagens opgør. Det endte derfor med en stensikker sejr til de orange på 30-21, der kom i hus efter en koncentreret og tempofyldt anden halvleg. 

Næste gang Odense Håndbold skal i aktion gælder det DM-semifinalen mod Herning-Ikast Håndbold, det sker på tirsdag med kampstart kl. 20.00 i Sydbank Arena. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app