ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold tog det første stik i DM-finalen
24. maj 2022

Odense Håndbold tog det første stik i DM-finalen

Odense Håndbold leverede varen i den første DM-finalen, da de efter en intens, tæt og nervepirrende første finale trak det længste strå efter en imponerende indsats i anden halvleg. Særligt Mie Højlund brillierede med 12 mål i 31-27-sejren over Team Esbjerg tirsdag aften. 

Af Mads Haugaard

Et tæt på udsolgt Sydbank Arena. Danmarks to bedste hold, der dyster om at have overhånden inden den anden og potentielt afgørende DM-finale. Det var, hvad der var på spil tirsdag aften, da Odense Håndbold spillede den første DM-finale mod Team Esbjerg. 

Og det var et opgør, hvor man i kampens indledning i hvert fald ikke var i tvivl om, hvorfor det lige netop var de to hold, der havde spillet sig frem til DM-finalerne. Opgøret startede i et højt tempo, men det betød ikke, at niveauet ikke tilmed var tårnhøjt. For der blev – til trods for et højt tempo – lavet få fejl, og det var også helt lige, 4-4, efter de første fire minutter. 

Mie Højlund var motoren i det fynske angrebsspil, og hun solgte sig dyrt gang på gange. Det var også Højlund, der scorede til 4-4, hvorefter sangen "Hej smukke, hvor tror du, at du skal hen" meget passende brølede ud af højtalerne i Sydbank Arena. For Højlund sendte gæsternes forsvar på hælene, inden hun sikkert udplacerede Rikke Poulsen i Esbjerg-buret. 

De orange havde haft succes med at holde Esbjergs Henny Reisted godt nede i kampens indledende minutter, og den orange defensiv frustrerede også gæsterne det første kvarter. Det var dog ærgerligt, at Odense Håndbold ikke rigtig fik udnyttet den gode defensive indsats, da man selv brændte et par oplagte afslutninger for at bringe sig i front. 

Der var lidt stillingskrig midtvejs i første halvleg, hvor Esbjerg også kun havde scoret en gang på otte minutter, men det var fortsat lige, 6-6, på måltavlen. Omvendt havde de orange også kun scoret to gange i samme periode, hvorfor man ikke rigtig fik slået det hul, der kunne give lidt luft. 

Henny Reisted vågnede også op til dåd, og hun gjorde livet svært for Odense-defensiven i sidste halvdel af første halvleg med både mål og assists. Dione Housheer ville dog også lege med, og hun udlignede til 11-11 efter 24 minutters spil. I de sidste minutter op imod pausen lignede det, at vestjyderne havde momentum, da deres flow i angrebsspillet var på et helt andet niveau end i starten af halvlegen. 

Og lige som man troede, at Esbjerg stak fra, så holdt Højlund Odense ind i kampen, da hun endnu en gang satte en af sine karismatiske fodfinter ind – og scorede til 13-13. 

Det var nøjagtig lige så tæt, som de fleste havde forudsagt på forhånd, og der var heller intet, der skilte de to mandskaber ved pausen, hvor stillingen var 14-14. 

Efter pausen var billedet det samme, hvor de to mandskaber fulgtes ad, men Odense Håndbold virkede til at have tilkæmpet sig en minimal overhånd. Der var også stjernestøv over Sydbank Arena denne tirsdag aften, da både Mie Højlund og Henny Reistad storspillede i begge ender, hvor de hver især bar deres hold frem. 

Højlund var dog også hjulpet af den jerndefensiv, og Althea Reinhardt tog også godt fra i store perioder af anden halvleg. Det ændrede dog ikke på, at ingen af de to mandskaber kunne slå et hul, da halsret rundede de 40 minutter, hvor stillingen var 19-19. 

Men så skete der noget det sidste kvarter, hallen kogte og Odense storspillede. 

Odense Håndbold skruede op for tempoet, og Mie Højlund satte den ene fodfinte ind efter den anden, og Dione Housheer bragte de orange foran med 23-21 efter 45 minutters håndbold. Housheer måtte dog efterfølgende gå den tunge vej ud med en halvtynd to minutters udvisning, som kunne have bragt gæsterne tilbage, men de orange holdt stand i de to minutters undertal. 

Mie Højlund var ligeglad om det var som playmaker, venstre back eller sågar højre back, så skulle hun nok få scoret, og det gjorde hun for 11. gang, da hun sendte bolden ind til 25-22 med ti minutter tilbage. 

Man turde næsten ikke tænke – eller skrive – det, men de orange så ud til at have vendt momentum til deres fordel. 

Det orange forsvar fortsatte med at være oppe på tæerne, levere parader og lave frikast, der gjorde betingelserne bedre for Althea Reinhardt i målet, som tog fra, når der var brug for det. Angrebsmæssigt blev der også plads til stregen, hvor Rikke Iversen gjorde det til 28-24 med fem minutter tilbage, og så kunne de orange sagtens tåle at bytte mål i kampens sidste minutter, hvor Sydbank Arena var på kogepunktet. 

Rikke Iversen cementerede også sejren med et overlegent lop, inden Esbjerg fik reduceret, men det ændrede ikke på en flot Odense-sejr på 31-27 i den første DM-finale.

Efter kampen modtog Karen Brødsgaard, Malene Ambakk og ikke mindst Kamilla Larsen en fortjent hyldest, da det potentielt var deres sidste hjemmekamp i den orange trøje. For vinder Odense lørdagens anden DM-finale i Esbjerg, ja så kan champagne-propperne sprænge. 

Finalen i Esbjerg har kampstart kl. 16.00. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app