ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold sendte NFH hjem med et eftertrykkeligt nederlag
06. april 2022

Odense Håndbold sendte NFH hjem med et eftertrykkeligt nederlag

Slutspillets første hjemmekamp stod onsdag aften for døren, da NFH gæstede Sydbank Arena, men Odense Håndbold sendte gæsterne hjem med det, der må føles som en endnu længere bustur, end det var i forvejen. De orange udspillede nemlig gæsterne på overbevisende og koncentreret vis, da Odense Håndbold vandt 38-21.

De orange skulle forsøge at rejse sig efter søndagens bitre europæiske exit i Brest, og det gjorde Odense Håndbold med bravour og mere til.

Det var også hjemmeholdet, der kom bedst fra start i slutspillets anden kamp, da NFH havde store problemer med at skyde sig igennem Odense-defensiven. Rikke Iversen bragte også de orange foran med 3-0 efter fem minutters spil, hvor det bestemt ikke var til at se, at de orange havde været i Brest bare tre dage forinden, da tempoet var skruet helt i vejret. 

Odense Håndbold så sig ikke tilbage i kampens indledning, og det tvang NFH-træner, Jakob Larsen, til at tage opgørets første timeout efter bare syv minutter. De orange dikterede tempoet, og de havde såmænd heller ikke problemer med at lave mål, derfor førte hjemmeholdet også 7-3 efter de første ti minutters håndbold i et velbesøgt Sydbank Arena. 

Den fynske defensiv formåede i den grad også at udfordre et NFH-mandskab, der havde problemer med at finde hullerne, hvilket endte i mange fløjafslutninger, som Martina Thörn oftest havde krammet på. Efter et kvarters spil var der også comeback i Sydbank Arena til Mia Rej, der har været ude siden VM-slutruden i december, og playmakerens tilbagevenden vakte også stor glæde hos publikum. 

Tempoet blev dog også for højt i perioder, da et par fejl sneg sig ind her og der, men gæsterne fra Nykøbing-Falster var ikke kyniske nok, derfor sendte Dione Housheer også de orange foran med 12-6 efter 23 minutter. Odense Håndbold fastholdte koncentration, modsat gæsterne, frem imod pausen, hvor føringen var blevet øget yderligere, så den efter de første 30 minutter lød på 18-9. 

De orange fortsatte med at køre på et det samme høje tempo efter pausen, og Larissa Nusser scorede også til 20-9 to minutter inde i anden halvleg.

Nu var kunsten nærmere at bevare koncentrationen og ikke mindst dosere kræfterne, da Odense Håndbold havde kurs mod en ny storsejr, da tæt på alt lykkedes denne onsdag aften. Mie Højlund gjorde det også til 22-10 bare tre minutter i anden halvleg, hvilket igen fik Jakob Larsen til hurtigt at trykke på timeout-knappen. 

Den velsmurte fynske maskine så ud til at fortsætte med at drøne derudaf – uden at se sig tilbage. 

Odense Håndbold løb ganske enkelt et chanceløst NFH-mandskab ned, og det bundede ikke mindst i et koncentreret og bundsolidt forsvar, der gav muligheder i både første- og andenbølgen. 

De orange var ustoppelige, koncentrationen var i top, og det var svært at sætte en finger på den fynske præstation efter 43 minutters spil, da Ayaka Ikehara gjorde det til 28-13. 

Smilene i den orange lejr var heller ikke til at tage fejl af: de var både store og brede. 

Hjemmeholdet var som en teenager, der gjorde, hvad der passede dem, men den eneste forskel var, at smilene var fremme, og der blev ikke smækket med døren. 

De orange kunne gå på vandet, og Maren Aardahl, der har gjort det til sin specialitet at score på straffekast, gjorde det til 35-16 seks minutter før tid. 

Odense Håndbold fortsatte det høje tempo i slutfasen, og det endte med en sejr på hele 38-21

Næste gang Odense Håndbold skal i aktion er på tirsdag, når turen går til Viborg, hvor slutspilletsgruppens pt. førsteudfordrer venter. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app