31. maj 2022

Odense Håndbold genvinder det danske mesterskab efter sindssyg tredje finale

Odense Håndbold er danske mestre for andet år i træk efter en vanvittig tredje finale mod Team Esbjerg, som blev besejret med 25-24 i et opgør, hvor de orange var hele følelsesregistreret igennem.

Efter et vanvittigt drama, der blev afgjort i kampens allersidste sekund, kunne Odense Håndbold stille sig op på podiet og lade sig hylde som danmarksmestre for anden sæson i træk efter en finalesejr på 25-24 over Team Esbjerg. Finaleopgøret havde alt, hvad man kunne ønske sig i en håndboldkamp, hvor der hverken manglede nerve, intensitet eller toppræstationer.

Althea Reinhardt indledte også opgøret med tre redninger fra de tre første afslutninger af Esbjerg, hvilket gav gode betingelser for angrebsspillet, hvor Freja Cohrt også bragte Odense foran med 2-0 efter tre minutters spil.

Team Esbjerg og særligt Henny Reistad kom dog i gang, og selvom de orange flere gange forsøgte at mandsopdække nordmanden, så fandt vestjyderne alligevel en vej. Mie Højlund bragte dog Odense foran med 3-2 efter seks minutters spil, men gæsterne fik hurtigt udlignet, og så startede en lang – alt for lang – fynsk scoringspause.

Der blev lavet for mange tekniske fejl mod et aggressivt Esbjerg-forsvar, som man også må give dækkede godt op. Mie Højlund og Dione Housheer havde ikke succes med deres normalt ellers så hurtige fødder, og det udnyttede Esbjerg omvendt i modsatte ende.

De mange småfejl blev straffet og med syv scoringer i træk, og så var Esbjerg pludselig foran 9-3. Det var lidt af en kold spand vand i hovedet for de orange, som ellers indledte opgøret så godt. Mie Højlund slukkede dog det, der endte med at blive en 13 minutter lang scoringspause, da hun reducerede til 4-9.

Team Esbjerg virkede til at være ovenpå, og Henny Reistad viste også lækre boldkundskaber fra straffekaststregen med et elegant lob over Althea Reinhardt. Det ville de orange dog ikke finde sig i, og kort efter gjorde Kelly Vollebregt nøjagtig det samme fra højrefløjen.

De sidste ti minutter af første halvleg bød på et par udvisninger til Esbjerg, og det udnyttede de orange til at reducere gæsternes forspring. Maren Aardahl gjorde det således til 8-12 efter 24 minutters spil, og langsomt spiste hjemmeholdet sig ind i finaleopgøret igen.

Dione Housheer sørgede for halvlegens sidste scoring, da hun reducerede til 11-14, hvilket også var stillingen ved pausen.

Odense Håndbold var stadig med i finalen til trods for en alt for lang scoringspause, som man dog stille og roligt arbejdede sig tilbage fra.

De orange fortsatte med at have momentum efter pausen, og Dione Housheer ville ikke stå tilbage for Esbjergs Dione Housheer, da hollænderen også var kampafgørende for de orange. Odense Håndbold fortsatte efter pausen mandsopdækningen af Henny Reistad, men det havde Jesper Jensen et modsvar til, da han gik over i syv-mod-seks, hvorefter de orange gik tilbage igen.

Althea Reinhardt havde flere altafgørende redninger i starten af anden halvleg, og Freja Cohrt reducerede efter 37 minutter til stillingen 15-16. Team Esbjerg var udfordret i angrebsspillet, hvor de kun formåede at score to gange i de første syv minutter af anden halvleg, men de orange forblev et halvt skridt efter vestjyderne.

Med et kvarter tilbage blev de tekniske fejl mere og mere kostbare, og Team Esbjerg bragte sig i front med 20-17, men de orange hang på. Esbjerg havde sågar muligheden for at bringe sig på 21-17, men Marit Røsberg Jacobsen brændte på frit mål.

Det gav de orange blod på tanden, og Mia Rej reducerede kort efter til 19-20, og så var alt åbent inden kampens sidste ti minutter. Odense Håndbold havde også en håndfuld muligheder, nærmere betegnet seks af slagsen, før man formåede at udligne, og det var Mia Rej, der gjorde det til 20-20.

Odense Håndbold havde kæmpet sig tilbage i finalen, og Dione Housheer fik taget til at løfte sig i Sydbank Arena med sin ottende scoring til 22-21, hvilket var den første fynske føring siden 3-2.

Det blev kun bedre, da Althea Reinhardt hev endnu en redning frem, og så bragte selvsamme Housheer Odense på plus to. Opgøret balancerede på en knivsæg, og der var ikke plads til fejl i de sidste fem minutter, hvor nervøsitet godt kunne blive en faktor.

Mie Højlund gik dog forrest, da hun fem minutter før tid kastede sig efter en løs bold, og det gav pote. Højlund fik erobret bolden, og så gjorde Freja Cohrt det til 24-22, mens Mie Højlund selv trak en to minutters udvisning.

Samtlige knap 2300 tilskuere i Sydbank Arena var ude på kanten af deres sæder, eller det passer faktisk ikke, da alle, der kunne, stod op og klappede taktfast. De mange tilskuere kunne se Althea Reinhardt snuppe ellers så sikre Sanna Solberg med to og et halvt minut tilbage, hvor Esbjerg ellers spillede for en udligning.

Det gav de orange vinger, selvom næste angreb blev misbrugt, så lavede Esbjerg også en teknisk bold, og så kunne Odense sikre sig en tomålsføring med halvandet minut tilbage. Tiden arbejdede for de orange, som også spillede rutineret, fik en masse frikast og endte med at afslutte med otte sekunder tilbage. En afslutning, som dog blev brændt.

Det gav Esbjerg muligheden for at udligne, og Mette Tranborg var helt fri fra højrefløjen, men Althea Reinhardts bedste ven, overliggeren, tog fra i samme øjeblik som hornet i hallen lød.

Guldkonfettien kunne nu sprænges, for det var nu en realitet, at Odense Håndbold endnu en gang kan kalde sig danskemestre efter en finalesejr på 25-24 i en hektisk finaleserie, der havde alt, hvad man kan kræve.