ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold fik pligtsejr mod Aarhus
27. januar 2022

Odense Håndbold fik pligtsejr mod Aarhus

Efter pointtab fra de to nærmeste konkurrenter, Team Esbjerg og Viborg HK, onsdag aften, formåede de orange at holde hovedet koldt mod Aarhus United, som blev besejret med 29-25, og Odense Håndbold øger dermed forspringet i Bambusa Kvindeligaen. 

Af Mads Haugaard

Efter pointtab fra de to nærmeste konkurrenter, Team Esbjerg og Viborg HK, onsdag aften, formåede de orange at holde hovedet koldt mod Aarhus United, som blev besejret med 29-25, og Odense Håndbold øger dermed forspringet i Bambusa Kvindeligaen. 

Det kan godt være, at Odense Håndbold spiller mange kampe i øjeblikket, og derfor skulle man tro, at benzintanken så småt begyndte at være tom. 

Men. 

Den betragtning kunne ikke være mere forkert, da Odense Håndbold var tanket fuld op - på trods af bare fire markspillere og en målmand på bænken. Dione Housheer bragte de orange foran med 5-1 efter knap fem minutter, hvor der ikke blev sparet på kræfterne hos hjemmeholdet, som også var uden den normale forsvarskrumtap Kamilla Larsen. 

De orange, som kom blæsende ud, tvang Aarhus-træner, Heine Eriksen, til at tage timeout allerede efter fem minutters spil, hvor Odense Håndbold kunne være mere end tilfredse med opgørets indledning. Det orange forsvar stod afventende og flat, men der var en god bevægelighed, der dæmmede op for gæsternes mange forsøg på gennembrud. 

Gætsernes Mathilde Neesgaard var - ikke overraskende - det store omdrejningspunkt for aarhusianerne, der havde det svært i begge ender. Det orange angrebspil havde en god variation mellem gennembrud og skud udefra særligt fra Dione Housheer, som virkelig havde indstillet sigtekornet præcist denne torsdag aften. Men også Larissa Nusser ville lege med, og hun gjorde det til 8-2 efter bare ti minutters håndbold i Sydbank Arena. 

Aarhus United fik dog langsomt lidt mere tur i angrebsspillet, og Line Ellertsen reducerede til 5-9 efter et kvarters spil, hvor en udvisning til Maren Aardahl havde givet gæsterne blod på tanden. De orange skruede dog op for både koncentrationen, hurtigheden og skarpheden, hvorfor Trine Knudsen også gjorde det til 13-7 med hendes netop hurtige fødder. 

Odense Håndbold var i fuld kontrol, og de beskedne kræfter, der var, blev doseret helt efter bogen i løbet af de første 30 minutter. Martina Thörn i det orange mål stod også med en redningsprocent over de 40% i store dele af første halvleg, men Aarhus fik alligevel halet lidt ind på de orange. Koncentrationen svigtede i perioder, men det ændrede ikke på en orange pauseføring på 16-11, der faktisk burde have været større end de fem mål, som var tilfældet. 

Aarhus United havde fået bedre styr på deres angrebsspil, der hang bedre sammen, som kampen skred frem, men de orange var fortsat i førersædet. Fem minutter inde i anden halvleg forsøgte Ulrik Kirkely sig med et 5-1-forsvar med Larissa Nusser liggende fremme, og det havde gæsterne svært ved at løse. 

En udvisning til Rikke Iversen betød dog, at de orange måtte gå tilbage, og efter 37 minutters spil reducerede Mathilde Neesgaard til 14-18. Aarhus havde forsøgt at sparke døren ind, og den orange dør havde givet sig en anelse, for kampen var langt fra afgjort. De første ti minutter af anden halvleg blev generelt rodet med udvisninger i begge ender, som gæsterne fra Smilets By slap bedst fra. Og netop smilet var tilbage på gæsternes læber, da de tildels havde formået at bringe spændingen tilbage i opgøret. 

Bo van Wetering sørgede dog for, at smilet stivnede hos gæsterne, da hun med sin syvende scoring genetablerede femmålsføringen efter 42 minutters spil. Gæsterne var dog ikke sådan at slippe af med, og de blev ved med at puste de orange i nakken. Mathilde Neesgaard reducerede også til 21-18 halvvejs i anden halvleg, hvilket fik Ulrik Kirkely til at trykke på timeoutknappen. 

I kampens sidste kvarter viste Odense Håndbold dog, hvorfor de er placeret på førstepladsen - endda ganske suverænt - da klaveret nok en gang spillede den rette melodi i forsvaret såvel som i angrebet. Seks minutter før tid var føringen vokset til 26-20, mens slutresultatet blev 29-25 til de orange. 

Med sejren øger Odense Håndbold forspringet i toppen af Bambusa Kvindeligaens til fem point, inden de skal i kamp igen søndag i Horsens. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app