ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold fik en stor mavepuster i den første DM-semifinale
10. maj 2022

Odense Håndbold fik en stor mavepuster i den første DM-semifinale

Ikke siden den 10. marts 2021 har Odense Håndbold tabt i Bambusa Kvindeligaen i Sydbank Arena, men tirsdag aften nåede den flotte stime en ende, da Herning-Ikast Håndbold vandt 31-24 i den første DM-semifinale. 

Af Mads Haugaard

Man kunne mærke det i hallen flere timer inden kampstart. De frivillige var ekstra grundige, tilskuerne var i hallen tidligere, end de normalt er, og der var for alvor dækket op til orange håndboldfest i Sydbank Arena. Under opvarmningen var spillerne mere koncentreret, end de normalt er, selvom der stadig var plads til både smil og grin. 

Nu var det semifinale-tid. Men det blev lidt af en fuser for det orange hjemmehold, som tabte 31-24 til et velspillende Herning-Ikast Håndbold-hold, som særligt defensivt imponerede og stressede fynboerne. 

Opgøret startede i et højt tempo fra begge mandskaber, der gennem sæsonen har bevist, at de har ressourcerne til også at kunne skrue tempoet op uden det gik ud over kvaliteten. 

HIH-defensiven havde uden tvivl læst på lektien, men Rikke Iversen vred sig fri på stregen, hvor hun i øvrigt spillede overfor sin søster Sarah Iversen, inden hun scorede til 4-4 efter syv minutters spil. 

Odense Håndbolds Mie Højlund fik også den hårde HIH-defensiv at mærke efter otte og et halvt minut, hvor hun blev liggende efter en tackling i hofte/maveregionen. Højlund var dog heldigvis klar igen efter en tur på bænken i de tre påkrævede angreb, da hun fik behandling på banen. 

De to hold fulgtes ad i kampens indledning, men gæsternes Emma Friis viste flere gange, hvorfor hun lige nu er Danmarks venstrefløj nummer 1, da hun i elegant og sikker stil sendte bolden forbi Althea Reinhardt i det orange mål. Netop Emma Friis gjorde det også til 7-5 til midtjyderne efter 13 minutters spil med sin fjerde scoring på lige så mange forsøg. 

Ulrik Kirkely forsøgte sig med syv-mod-seks halvvejs i første halvleg i håbet om at få angrebsspillet på rette køl, da de orange var udfordret, og efter et kvarter tog Odense-træneren også kampens første timeout. Måske for at præcisere syv-mod-seks-spillet med to strege. 

HIH var effektive i angrebsspillet, hvor Simone Petersen havde taktstokken, som hun styrede til perfektion med både præcise afleveringer, og så var hun farlig selv. De orange var generelt et halvt skridt efter i flere situationer i første halvleg, men syv-mod-seks-spillet fungerede bedre efter timeouten, og Maren Aardahl reducerede til 9-10 efter 19 minutters spil. 

De orange lavede lidt for mange tekniske fejl ift. tirsdagens semifinale-modstander, mens der også var flest brændte skud hos de orange. Odense Håndbold tog dog revanche op imod pausen, hvor de hentede et par mål på gæsterne, som alligevel gik til pause foran 16-14. 

Gæsterne fra Herning-Ikast Håndbold kom bedst ud fra omklædningsrummet, og de orange havde store problemer i angrebsspillet, hvor hvor gæsterne fik vinger efter hver forsvarsaktion. Althea Reinhardt forhindrede en jysk femmålsføring, da hun parrerede Simone Petersens forsøg efter 38 minutters spil, og i modsatte ende reducerede Dione Housheer til 17-20. 

Emma Friis fik dog bolden forbi Reinhardt kort efter, og så var gæsterne foran med 22-17. De orange brændte for meget, og HIH havde succes med et aggressivt forsvar med mange frikast, der tvang de orange til at lave fejl. Det blev også for meget for Ulrik Kirkely, som måtte tage sin anden timeout efter 41 minutters spil ved stillingen 24-17 til midtjyderne. 

Der var brug for lidt af et mirakel, hvis de orange skulle vende kampen...

Sabine Englert pillede langsomt pynten af de fynske skytter, og Herning-Ikast scorede omvendt efter behag, derfor førte de også 26-19 efter 48 minutter. I de sidste ti minutter var der aldrig tvivl om resultatet, da Odense Håndbold måtte indkassere et xx-xx31-24--nederlag i den første DM-semifinale. 

De orange er dermed tvunget til at vinde, når de den 18. maj spiller den anden DM-semifinale i Ikast. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app