ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
EHF Champions League: De orange fightede sig til smal sejr over Brest
27. marts 2022

EHF Champions League: De orange fightede sig til smal sejr over Brest

EHF Champions League: De orange fightede sig til smal sejr over Brest Håndbold er fedest, når det afgøres i de sidste minutter, og det var tilfældet, da Odense Håndbold tog en snæver 25-24-sejr over Brest Bretagne.

Champions League-hymnen lød atter i Sydbank Arena, da de orange søndag eftermiddag mødte franske Brest Bretagne, som var i finalen i sidste år, i den første af to 1/8-finaler, hvor Odense Håndbold trak det længste strå i en tæt affære. 

De orange startede med et veloplagt og opsat forsvar, som gav grobund for en god orange start, men Brest havde omvendt også læst på lektien, hvorfor deres defensiv stod lige så godt i kampens indledning. De orange skulle således kæmpe sig til hver en scoring, og det var netop, hvad Mie Højlund gjorde efter syv minutters spil, da hun gjorde det til 4-3 med et mønstereksempel på en Radjenovic-finte. 

Althea Reinhardt havde også fået en god start på opgaven med flere vigtige redninger, bl.a. en straffekastredning fra den kommende Odense-spiller Tone Løseth, og i modsatte ende brillierede en veloplagt Mie Højlund, som bragte Odense foran 7-5 efter ti minutters spil. 

De franske gæster havde svært ved at komme igennem den beton-defensiv, som de orange havde fået muret op denne søndag, men de fik til gengæld en håndfuld straffekast, som de udnyttede. Brest scorede fire mål i træk udelukkende på straffekast, da Alicia Toublanc sendte bolden imellem benene på Althea Reinhardt og reducerede til 9-10. 

Odenses angrebsspil havde omvendt mange strenge at spille på, og der var masser af fart og bevægelighed, derfor var det ærgerligt, at de orange ikke for alvor fik slået et hul på trods af den gode defensiv. 

Efter 21 minutters spil blev Alteha Reinhardt liggende i gulvet efter en afslutning direkte til hovedet med så meget saft og kraft, at Reinhardt måtte ud, hvilket i stedet sendte Martina Thörn på banen. Opgøret var jævnbyrdigt, hvor Brest lukrerede på intet mindre end syv straffekast, men det ændrede ikke på, at de orange gik til pause foran 13-12. 

Brest kom bedst ud fra pausen, og de bragte sig også i front for første gang to minutter inde i anden halvleg, da Monika Kobylinska sendte bolden ind til 14-13. Skarpheden i begge ender fra første halvleg var væk, og Brest kom omvendt ud med en ny energi og ikke mindst kvalitet, hvilket fik Ulrik Kirkely til at tage timeout efter bare fire minutter ved stillingen 16-13 til gæsterne. 

De orange havde store angrebsmæssige problemer og havde ikke scoret i anden halvleg, før Rikke Iversen studsede bolden i kassen efter 36 minutters spil, da hun reducerede til 14-16. Gæsternes Helene Fauske var som forvandlet efter pausen, da hun gav de orange store problemer med flere langskud, som fjernede evt. spindelvæv i målhjørnet. 

Fejlniveauet var for højt hos Odense Håndbold, og det blev straffet af sidste års Champions League-finalister, som også var foran 16-19 i en kamp, hvor de orange i hvert fald ikke fik noget foræret af kampens to tyske dommere. 

De orange lod sig dog ikke slå ud, og de hang i med det yderste af neglene, hvor også Martina Thörn steppede op i Odense-målet. Det betød, at Mie Højlund efter små ti minutter før tid udlignede til 21-21, og så var der lagt op til en tæt afslutning. Syv-mod-seks-spillet blev fundet frem af Kirkely i kampens afgørende fase, hvor Rikke Iversen fem minutter før tid bragte de orange i front med 23-22. 

Maren Aardahl sørgede også for en 24-23-scoring på et nervepirrende straffekast halvanden minut før tid, og så var det de orange, der havde en minimal overhånd. I det efterfølgende angreb smed Brest bolden væk, og så havde de orange en matchbold, som de udnyttede, da Rikke Iversen kæmpede sig til et straffekast.

Fra syvmeterstregen viste Aardahl koldblodighed med et frækt lob over Sandra Toft, og det endte dermed med en 25-24-sejr til de orange. 

Returopgøret i Frankrig, hvor Odense Håndbold skal på en svær udebane, spilles den 3. april. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app