ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
DELO EHF Champions League: Storsejr over svenske IK Savehöf
06. februar 2022

DELO EHF Champions League: Storsejr over svenske IK Savehöf

De orange storspillede og fik en stensikker sejr over IK Savehöf på hjemmebane i Champions League-turneringen, og sejren sender de orange op på en foreløbig fjerdeplads i puljen.

Odense Håndbold tog søndag eftermiddag imod svenske IK Savehöf, som slår sig op på at være den største håndboldklub i verden, hvad angår spillere, i et vigtigt opgør i DELO EHF Champions League. 

Den orange offensive maskine var fortsat velsmurt, og hjemmeholdet spillede sig frem til gode chancer i tæt på hvert angreb i kampens indledning. Dione Housheer, der er enorm formstærk i øjeblikket, fortsatte også, hvor hun slap i den danske liga, og hun trak også en to minutters udvning efter fem minutter, som de orange udnyttede til at bringe sig foran med 4-2 efter to scoringer fra Kelly Vollebregt. 

En fin orange indledning, hvor Savehöfs keeper Sofie Börjesson dog også havde lagt fornuftigt fra land. Gæsternes angrebsspil manglede – modsat det orange – fart og timingen, og derfor gjorde en velspillende Mie Højlund det også til 6-2 efter bare otte minutters spil. Det fik svenskernes danske træner, Rasmus Overby, til at gå turen op til dommerbordet for at lægge sin hånd på den grønne timeoutknap. 

Savehöfs timeout havde den ønskede effekt, da gæsterne fik bedre styr på deres defensiv, og med fire scoringer i træk fik de ikke bare halet ind på Odense Håndbold men også lukket hullet. De orange spillede sig stadig frem til chancerne, men Börjesson havde taget murerskeen frem i det svenske mål, hvor hun var begyndt at opbygge en ganske solidt mur.

De mange redninger sendte Savehöf tilbage i opgøret, derfor var det forløsende, da Bo van Wetering, som havde brændt to afslutninger i træk, sendte bolden i det lange hjørne forbi den høje svenske keeper til 8-6 - og endte en seks minutters scoringspause.

Fejlniveauet var for højt hos Odense, hvilket blev straffet, og der var også kommet mere vildskab hos gæsterne, der dog ikke havde krammet på Mie Højlund. Savehöf havde stor succes med at komme på kant i angrebet, hvor danske Laura Cecilie Jensen flere gange gav Ulrik Kirkely grund til at klø sig i skægget. 

Gæsterne fik også udlignet for første gang i opgøret, da Frida Rosell sendte bolden ind bag Althea Reinhardt til stillingen 10-10 efter 23 minutters spil. Angrebet efter bragte Savehöf sig også i front for første gang, da de profiterede af de scoringsmæssige problemer hos de orange. 

Op imod pausen lignede Odense dog stille og roligt sig selv med højt tempo og kvalitetsafslutninger, og derfor gik hjemmeholdet også til pause med en føring på 16-13. 

Anden halvleg startede med et par hurtige fødder hos Mie Højlund, som øgede føringen med et gennembrud, hvor gæsterne stod og så på, som var de statister. Savehöf havde store angrebsmæssige problemer i slutningen af første halvleg, og de fortsatte efter pausen, og der skulle gå seks minutter af anden halvleg, før gæsterne kom på tavlen.

I mellemtiden kørte den orange kontramaskine afsted, og Trine Knudsen gjorde det efter 36 minutters spil til 21-14. Martina Thörn i det orange mål fik god hjælp af et bevægeligt forsvar, der skabte voldsomme problemer for de svenske gæster, som kun havde scoret to gange på 11 minutter. 

Det kørte på skinner for de orange i begge ender, og Lois Abbingh viste efter 43 minutters spil, at hun stille og roligt også kan begynde at skyde igen efter hendes skade, da hun gjorde det til 24-15. Kampens hidtil største føring, men den blev hurtig overgået. 

Lois Abbingh sendte bolden ind til 26-16 få minutter senere, og det fik Savehöf-træner, Rasmus Overby, til at tage sin tredje- og sidste timeout.

De orange var i fuld kontrol, og der blev lavet mål på samlebånd samt efter behag. 

Kampens sidste ti minutter var et spørgsmål om sejrens størrelse, og hvor der var plads til talrige lækkerier som vip- og lobscoringer. Odense Håndbold endte med at vinde i suveræn og sikker stil 37-24, hvor en yderst velspillende Martina Thörn også gjorde en forskel efter pausen. 

Sejren sender de orange op på 13 point for 12 kampe, hvilket placerer dem på fjeredepladsen i CL-gruppen. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app