ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
De orange startede kalenderåret med en sejr
02. januar 2022

De orange startede kalenderåret med en sejr

Same procedure as last year. Odense Håndbold åbnede anden halvdel af sæsonen i Bambusa Kvindeligaen, som man sluttede året 2021, med en sejr. Det var dog ikke udbredt kønt, men en sejr er en sejr, og den fik de orange.

Af Mads Haugaard

Der er altid forbundet en vis form for nerver og usikkerhed med den første kamp efter en lang pause, og håndboldspillet var heller ikke helt i top i samtlige 60 minutter, da Odense Håndbold besejrede Silkeborg-Voel med 30-27. 

Odense Håndbold var ellers svækket, da Althea Reinhardt og Martina Thörn begge var ude af kampen, hvilket betød en lyn ilddåb til 19-årige Mathilde Bengtson, der tidligere på dagen blev introduceret i truppen, som derfor vogtede buret fra kampens start. Foran sig havde Bengtson et forsvar, som man qua de tomme tribuner kunne høre havde en rigtig god kommunikation, hvilket gav Silkeborg-Voel rigtig svære betingelser i angrebsspillet i kampens indledning. 

De orange forsøgte at tvinge tempoet op, men det førte også til et par tekniske fejl, som ikke er unormale efter en lang pause, hvor der oftest skal bankes rust af, som var det en gammel cykel, man fandt frem fra gemmerne. Silkeborg-Voel straffede dog de tekniske fejl, og efter en ellers svær angrebsmæssig åbning fandt gæsterne løsningerne, og Sofie Bæk bragte midtjyderne foran med 5-3 efter ni minutters spil. 

Hjemmeholdets angrebsspil var for fejlbetonet, men efter fire redninger i træk fra Mathilde Bengtsson var det pludselig de orange, der var ovenpå.

Redningerne betød, at de orange i stedet var ovenpå, og efter en sløj angrebsmæssig start blev der bestemt steppet op. Samtidig blev der også debut til nyindkøbte Larissa Nusser, som efter et kvarters håndbold fik debut i den orange trøje, og hun faldt hurtigt ind i spillet. 

Der kom mere koncentration i det fynske angrebsspil, og efter 18 minutters håndbold bragte Kelly Vollebregt Odense foran med 9-7. Opgøret bar tydeligt præg af, at det var den første efter julepausen, da begge hold sløsede og lavede for mange fejl særligt i afleveringsspillet, hvorfor det blev afgørende at kunne udvise den berømte kynisme. 

Op imod pausen trak de orange dog fra, da forsvaret var blevet stabiliseret og havde fået bedre styr på særligt højresiden, mens der blev skåret ned på de tekniske fejl. I målet havde Mathilde Bengtson gang i en flot debut, og da haluret rundede de 30 minutter, gik Odense Håndbold til pause foran 16-11, mens Bengtson stod med en redningsprocent på 47%. 

Det var gæsterne, der kom bedst fra start i anden halvleg, da den orange fejlprocent igen var for høj, og Silkeborg-Voels Ann Grete Nørgaard reducerede til 15-18 fem minutter inde i anden halvleg. I perioder lignede det lidt en teenagers værelse, da det var meget rodet i begge ender, men de orange fik genetableret femmålsføringen fra pausen, da Kelly Vollebregt via stolpen sendte Odense på 20-15. 

Silkeborg-Voel havde dog fået væsentligt nemmere ved at lave mål, hvilket også skyldtes et par tynde udvisninger til de orange. Det ændrede ikke på, at Odense Håndbold virkede til at være i kontrol, men gæsterne lå hele tiden og pustede hjemmeholdet i nakken, de var klar til at slå til, hvis de fik en lillefinger. 

Og det fik de. 

Fejlene sneg sig igen i det orange angrebsspil, hvilket blev straffet, og Annika Jakobsen reducerede til 21-23 med et lille kvarter tilbage. Det fik Ulrik Kirkely til at tage sin anden timeout, da der skulle strammes op, hvis ikke Silkeborg-Voel skulle lykkes med at få kontakt. Filippa Idéhn i gæsternes mål gjorde livet sur for de orange skytter, og Ann Grete Nørgaard fik muligheden for at reducere Odense-føringen til et mål, men så hev Mathilde Bengtson sin anden straffekastredning ud af ærmet. 

Fem minutter før tid viste Dione Housheer, hvordan det skal gøres fra straffekaststregen, da hun bragte Odense foran med 26-22, og så kunne de orange få vejret igen. Silkeborg-Voel hang dog i, men de formåede ikke at skabe tvivl om kampens vinder, da Odense Håndbold trak det længste strå – og vandt 30-27. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app