ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
De orange snuppede flot sejr i topopgør
02. februar 2022

De orange snuppede flot sejr i topopgør

Odense Håndbold trækker fra i toppen af Bambusa Kvindeligaen med en sejr på 35-29 over ligaens tredjeplads Herning-Ikast Håndbold, som i kampens slutfase ikke kunne matche de orange.

Af Mads Haugaard

Et topopgør mellem Bambusa Kvindeligaens førerhold, Odense Håndbold, og tredjepladsen, Herning-Ikast Håndbold. Et Sydbank Arena endda helt uden restriktioner. Hvad mere kan man næsten ønske sig på en ganske normal onsdag aften i februar? Det skulle lige være en orange sejr, og det fik de 1723 fremmødte tilskuere også. 

Opgøret startede med et højt tempo i begge lejre, og det var de orange, der var startet bedst i en målrig indledning, hvor Maren Aardahl efter tre minutters spil bragte Odense foran med 4-2. De orange var uhyrer effektive i angrebsspillet, men Herning-Ikast beviste flere gange, hvorfor de også er med i toppen af ligaen, og de fulgte med i det høje tempo, der blev lagt for dagen. 

Særligt Dione Housheer virkede oplagt, og hun havde flere gode indspil til Maren Aardahl, som var skarp. Efter otte minutters spill var det dog Housheer selv, der sendte bolden ind bag Sabine Englert, da hun scorede til 6-5. Opgøret var startet præcist så tæt, intenst og på det høje niveau, som man kunne have håbet på, og fejlniveauet de to hold imellem var også en topkamp værdig. 

Midtjydernes Simone Petersen bragte balance i regnskabet efter et lille kvarter, da hun med sin tredje scoring i opgøret gjorde det til 8-8. Gæsternes defensiv gav de orange lov til at arbejde for målene, men Mie Højlund beviste, at hun kan andet end rullefinter og hurtige fødder, da hun flere gange viste prøver på hendes skudstyrke fra 10 meter.

De orange havde en minimal overhånd i en tæt første halvleg, hvor Maren Aardahl med en scoring i tomt mål sikrede de orange kampens hidtil største føring på 15-11 efter 24 minutter. Althea Reinhardt i målet viste landsholdsklasse i flere omgange, og hun var reelt set forskellen i løbet af de første 30 minutter i Sydbank Arena, hvor Odense Håndbold gik til pause med en føring på 19-15 efter en første halvleg med enorm effektivitet. 

Den orange defensiv var in takt efter pausen, hvor Maren Aardahl sammen med Kamilla Larsen styrede forsvaret med hård hånd. Den norske landsholdsstreg var også sikkerheden selv i modsatte ende, hvor hun scorede til 20-16 tre minutter inde i anden halvleg. Gæsternes Simone Petersen var dog en mundfuld for Odense, og generelt var det de danske landsholdsspilleres aften, da også de oranges Mie Højlund spillede stort. 

Herning-Ikast fik alligevel halet ind på de orange, da Cecilie Brandt efter 37 minutter reducerede til 19-21 med en scoring imellem benene på Althea Reinhardt. Herefter skruede Odense bissen på og viste, hvorfor de fortsat topper Bambusa Kvindeligaen. 

Men selvom de orange var i teten og havde overhånden på måltavlen, så blev Herning-Ikast ved med at klø på - og som en sulten slagterhund var de klar til at slå til, hvis hjemmeholdet sløsede for meget. 

Den fornemmelse sad man dog ikke med. Tværtimod. 

Der blev stadig spillet med stor effektivitet, og Larissa Nusser øgede også den orange føring til 31-25 syv minutter før tid, hvilket meget vel kunne være det sidste søm, der blev slået i kisten. Gæsterne kom nemlig ikke tættere på, og Mie Højlund satte kampens sidste scoring ind til slutresultatet 35-29.

En flot orange sejr, der blev sikret efter 60 minutter med stor koncentration og effektivtet, og hvor man faktisk var foran fra start til slut. 

Odense Håndbold skal i kamp igen på søndag, når svenske IK Savehöf gæster Sydbank Arena i Champions League.  

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app