ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
De orange slår København og sikrer sig førstepladsen i grundspillet
16. marts 2022

De orange slår København og sikrer sig førstepladsen i grundspillet

De orange går igennem grundspillet ubesejret på hjemmebane. Det står klart efter en overbevisende sejr på 31-23 over København Håndbold, der løb tør for kræfter i anden halvleg.

Af Mads Haugaard

Odense Håndbold havde onsdag aften muligheden for at sikre sig førstepladsen i Bambusa Kvindeligaens grundspil to runder før dens afslutning. Det krævede dog en sejr over København Håndbold, som flere gange har budt de orange op til dans, men de orange nægtede at danse pardans, da de sendte københavnerne hjem med et eftertrykkeligt nederlag. 

Odense Håndbold forsøgte fra kampens start at tvinge tempoet op, da københavnerne kom til Fyn med kun 10 markspillere og to målmænd, og Rikke Iversen bragte de orange foran med 3-1 efter seks hektiske minutter. 

Det orange angrebsspil var udfordret i kampens indledning, hvor et bevægeligt københavnsk forsvar tvang de orange til til at arbejde hårdt for deres mål. De kunne dog ikke stå i vejen for Mie Højlund, der med hurtige fødder og flot overblik så et hul og gjorde det til 5-3 efter ti minutters håndbold i Sydbank Arena, hvor 2037 tilskuere var på plads til grundspillets sidste hjemmekamp. 

De københavnske gæster gav de orange kamp til stregen, men Althea Reinahrdt stod gentagende gange i vejen for en udligning, og i stedet sørgede Mie Højlund for dobbelt op, 8-4, efter et kvarters spil. 

Odense Håndbold var også gået over i syv-mod-seks-spillet, hvilket fik angrebsspillet til at flyde bedre, mens København ikke var skarpe nok, når de havde muligheden for at skyde bolden i det tomme mål. Københavnerne fik dog reduceret til 6-8, hvilket fik Ulrik Kirkely - lidt tidligt - til at trykke på timeout-knappen for anden gang efter bare 18 minutter.

Kampen lå og bølgede frem og tilbage med de orange i spidsen, men gæsternes Clara Essemann-Beck fik udlignet til 9-9 efter 22 minutters spil. Udligningen var lidt af et wake-up-call for de orange, som op mod pausen steppede op, og Odense Håndbold gik også til pause med en føring på 15-11.

Men havde det ikke været for en velspillende Althea Reinhardt, der stod første halvleg med en redningsprocent på 50%, så kunne gæsterne have været endnu tættere på. 

De orange kom ud fra omklædningsrummet med masser af fart og energi, og Rikke Iversen øgede efter 33 minutters spil føringen til 18-12, efter hun lidt heldigt fik fat i en returbold. En rasende København-træner, Claus Mogensen, trykkede også på timeoutknappen kort tid efter, da han tydeligvis ikke var tilfreds med den måde, som gæsterne startede anden halvleg på. 

Gæsterne lavede for mange tekniske fejl, og det blev straffet af et kynisk Odense-mandskab, som havde skruet op for både tempoet og kvaliteten. Det orange angrebsspil blev spillet med omtanke, tålmodighed og effektivitet, da hjemmeholdet i tæt på hvert angreb kom til en fri afslutning. 

Larissa Nusser sørgede også for den hidtil største føring på otte mål, 24-16, da også hun viste prøver på et hurtige fodskifte lidt mere end ti minutter inde i anden halvleg. Koncentrationsniveauet dalede dog en smule, men det var uden den store betydning, da København virkede til at være kørt tør for kræfter. 

Et problem med de brændstof-priser, der er i øjeblikket. 

De orange var i kontrol i store dele af anden halvleg, hvor Trine Knudsen efter 52 minutters håndbold gjorde det til 29-20. I kampens slutfase var det blot et spørgsmål om sejrens størrelse, og Odense Håndbold endte med at vinde i overbevisende og sikker stil ...

Førstepladsen i grundspillet er dermed sikret inden de to sidste spillerunde, hvor de orange skal en tur til Ringkøbing og Holstebro. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app