ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Snævert nederlag i Super Cuppen
25. august 2021

Snævert nederlag i Super Cuppen

Der var spænding for alle pengene, da Odense Håndbold efter straffekastkonkurrence måtte se sig slået med 36-35 i Super Cuppen mod Viborg HK, der dermed tog sæsonens første titel. Odense var bagud i store dele af kampen, men fik alligevel tvunget kampen i straffekastkonkurrence, hvor man dog kom til kort.

Den første officielle kamp i denne sæson stod for døren onsdag aften i VIBOCOLD Arena, hvor Odense Håndbold var tilbage for første gang siden DM-triumfen i sidste sæson. Denne gang måtte man dog tage fra domkirkebyen uden en pokal efter en tæt, intens og god håndboldkamp mellem sidste sæsons DM-finalister.

Viborg HK kom bedst fra start, hvor Odense-mandskabet hele tiden var et par skridt efter, og hvor hjemmeholdets Kristina Jørgensen gjorde, hvad der passede hende. Odense hang i, men Ulrik Kirkely så sig nødsaget til at tage sin første timeout efter et kvarter nede 10-6.

Efter timeouten viste hjemmeholdet tænder i andenbølgekontraen, mens man også havde succes med indspil til den tidligere Odense-spiller Sara Hald. Op imod pausen steppede Odense op, hvor særligt Mia Rej tog ansvaret på sine skuldre med succes, men de orange gik – til trods foren god periode – til pause bagud 19-16.

Der manglede lige de sidste procenter i defensiven, og det straffede Viborg-mandskabet, som virkede lidt mere sammenspillet end Odense, hvilket er klart efter flere af de orange har været i Tokyo til OL.

Viborg-mandskabet med en storspillede Kristina Jørgensen i spidsen var hele tiden et skridt foran Odense, og bare syv minutter inde i anden halvleg måtte Kirkely på ny trykke på den grønne timeout-knap. Den timeout hjalp prompte, og Rikke Iversen reducerede efter 40 minutters spil til 21-23.

Forsvaret hang bedre sammen, Martina Thörn tog fra i målet, og Mia Rej styrede taktstokken angrebsmæssigt. Kristina Jørgensen, der var i en klasse for sig, steppede op for gæsterne, da de havde brug for det, og med sin niende scoring i opgøret bragte hun Viborg foran med 28-25 efter 48 minutters spil.

Odense lagde sig dog ikke ned uden kamp, og det skulle ende med at blive en nervepirrende afslutning. Rikke Iversen reducerede først til 32-33 med et enkelt minut tilbage, og i modsatte ende trådte Althea Reinhardt i karakter med en redning. Redningen betød, at Mie Højlund 15 sekunder før tid bragte balance i regnskabet for første gang i kampen.

Viborg stod dog med muligheden for at afgøre kampen, men Althea hev intet mindre end to vigtige redninger frem på Line Haugsted, og så skulle kampen afgøres i straffekastkonkurrence.

Her trak Viborg det længste strå i den del af håndboldspillet, hvor det bliver allermest nervepirrende og følelserne sidder allermest udenpå tøjet. Mia Rej og Freja Cohrt scorede for Odense, mens Dione Housheer, Trine Knudsen og Rikke Iversen dog brændte for de orange, som måtte se sig slået med 36-35.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app