ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold tog sejren i topopgør og fortsætter den ubesejrede stime
03. november 2021

Odense Håndbold tog sejren i topopgør og fortsætter den ubesejrede stime

Odense Håndbold trak det længste strå i den direkte kamp om førstepladsen mod Viborg HK, hvor de orange tog en 29-23-sejr efter en særlig flot anden halvleg. Odense Håndbold øger med sejren forspringet i toppen af ligaen.

En tæt på udsolgt Sydbank Arena. Nummer 1 mod nummer 2 i Bambusa Kvindeligaen. Og en sejr til de orange. Kan det blive ret meget bedre? Det korte svar er nej, og det var lige, hvad der skete i Sydbank Arena. 

Mia Rej, der netop har forlænget sin kontrakt med Odense Håndbold i yderligere to sæsoner, stod meget passende for opgørets første scoring efter halvandet minuts spil. Odense lagde bedst fra land, men både Althea Reinhardt og Anna Kristensen beviste i kampens indledning, hvorfor de begge er to af ligaens bedste keepere. 

De orange havde derfor lige så svært ved at score, som onsdagens gæstende mandskab, derfor var det en lavtscorende åbning på topopgøret, hvor stillingen efter de første ti minutter var 2-2. 

Viborg fik deres første føring efter 11 minutters spil, hvorefter Lois Abbingh blev sendt på banen i stedet for Mie Højlund i håbet om at bringe noget mere skudstyrke ind i det orange angrebsspil, der havde det svært mod et kompakt Viborg-forsvar.

Det udmøntede sig prompte i et mål fra hollænderens højre arm, men der var fortsat angrebsmæssige problemer for Odense. Omvendt havde Viborg de samme problemer med at brodere sig igennem den fynske defensiv, derfor var det fortsat helt lige, 5-5, godt halvvejs inde i første halvleg. 

Althea Reinhardt stod endnu en gang på et rigtig højt niveau, og efter 22 minutters spil stod hun på 45%, mens Anna Kristensen i modsatte ende stod på 50%. Det var på mange måder derfor målmændenes kamp, og det lå allerede i kortene, at det var dem, der skulle afgøre kampen mellem ligaens nummer 1 og nummer 2. 

Ulrik Kirkely prøvede mange forskellige angrebskonstellationer i håbet om at åbne Viborg-forsvaret op, men der skulle kæmpes for hver en scoring, og dét blev der. Rikke Iversen sled også de orange i front fem minutter før pause med sin scoring til 10-9, men ved pausen var det gæsterne, der var i front knebent med 12-11. 

Efter pausen havde begge hold lidt mere tur i den rent angrebsmæssigt, hvor nettet blafrede noget mere end i første halvlegs begyndelse. Odense udnyttede en overtalsperiode, som de orange vandt 2-0, og derfor bragte Kelly Vollebregt også Odense foran med 16-14 efter 36 minutters spil.

Opgøret lå generelt og bølgede frem og tilbage, hvor de to mandskaber skiftedes til at være i front med enten et- eller to mål. 

De orange så dog ud til at have en lille overhånd, da Maren Aardahl efter 46 minutters spil sørgede for kampens første tremålsføring, da hun scorede til stillingen 21-18. Den orange defensiv var fortsat oppe på mærkerne, og i den modsatte ende havde man fået krammet på Viborg. 

Det så dermed også godt ud efter 50 minutters spil, da Mia Rej bragte Odense foran med 24-18, der var den sjette orange scoring i træk. Viborg hang i med det yderste af neglene, og tre minutter senere reducerede Maria Fisker til 22-25, hvilket så var Viborgs tredje scoring på stribe. 

De orange formåede dog at holde hovedet koldt i de afgørende minutter, hvor Viborg omvendt stressede, og det endte derfor med en sejr til Odense Håndbold på 29-23. 

Odense Håndbold udbygger samtidig føringen af Bambusa Kvindeligaen, hvor de orange fortsat har maksimumpoint, mens der samtidig er fire point ned til netop Viborg HK på andenpladsen. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app