29. maj 2021

Odense Håndbold tog guldet for første gang i klubbens historie

Lørdag eftermiddag skrev Odense Håndbold klubhistorie, da de med en sejr på 26-30 over Viborg HK tog guldet i Bambusa Kvindeligaen 20/21, og dermed er danske mestre.

Der var lagt op til et brag af et returopgør i Vibocold Arena lørdag eftermiddag, hvor anden finaleopgør skulle spilles. Her kunne Odense tage guldet med et uafgjort resultat, mens Viborg skulle have en sejr for at tvinge finaleserien ud i en afgørende tredje kamp.

Det blev en nervøs start fra begge hold i starten af første halvleg. Men det blev de oranges Rikke Iversen, der kunne smide bolden i kassen til 1-0 og 2-1. Herefter fortsatte spillet i et højt tempo, og selvom Tess Wester lukkede flot af i målet, stod der alligevel 3-5 efter syv minutters spil.

Herfra holdt Odense Håndbold sig foran, indtil der var spillet små 21 minutter, hvor en velspillende Kristina Jørgensen bragte de grønblusede foran 11-10 og et minut senere til 12-10. Det fik Ulrik Kirkely til at tage en timeout efter 22 minutters spil. Derfra fik pigerne styr på deres aftaler og holdt Viborg HK fra at score mere i første halvleg.

De orange kunne derfor gå til pause foran 12-14.

Anden halvleg startede bedst for de orange, der med to hurtige mål af Mie Højlund og Freja Cohrt kom foran med 12-16. Men Viborg HK gav ikke så let op, og kom igen til stillingen 19-20 med en scoring af Ida-Marie Dahl.

Viborg HK kom dog aldrig tættere på de orange, end de var ved stillingen 22-23, hvorefter Line Haugsted blev sendt til afkøling på bænken i to minutter med 14 minutter igen.

Herefter trak de orange fra igen, og Freja Cohrt satte det endelig punktum med 30 sekunder igen og sørgede for et slutresultat på 26-30 til Odense Håndbold.

Den helt store spiller i finalen blev Lois Abbingh, der sendte bolden i kassen 12 gange.

Dermed er Odense Håndbold danske mestre 20/21. Det er første gang i klubbens historie, at Odense Håndbold tager guldet.