ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
DELO EHF Champions League: Svær opgave venter i Rusland
30. oktober 2021

DELO EHF Champions League: Svær opgave venter i Rusland

Odense Håndbold skal forsøge at følge op på sidste weekends sejr over Krim, når de oranger tager turen til CSKA Moskva. Her venter et fysisk stærkt hold med et velkendt ansigt på stregen, som uden tvivl kommer til at give Odense kamp til stregen om to meget vigtige point.

Der venter de orange en lang rejse, når Odense Håndbold søndag skal op imod russiske CSKA Moskva i DELO EHF Champions League. Vigtigheden af opgøret kan ikke understreges nok, da det er meget tæt i vores pulje, hvor de orange efter fem spillede kampe er at finde på tredjepladsen med seks point. 

Søndagens modstandere fra Moskva har også seks point, men de har spillet en kamp mindre end de orange, og russerne har også kun tabt til Györi i indeværende CL-sæson. Ellers er det blevet til sejre over Vipers Kristiansand, en snæver sejr over IK Savehöf, mens Moskva også trak sig sejrsrigt ud af kampen mod tyrkiske Kastamonu Belediyesi. 

I den hjemlige liga har søndagens hjemmehold også kun tabt en enkelt kamp, hvor Rostov-Don slog Moskva, derfor er det et mandskab, der har selvtilliden i orden, som de orange skal forsøge at bide skeer med. 

I sidste sæson spillede Odense to tætte kampe mod CSKA Moskva, hvor det hjemme i Sydbank Arena blev til en etmålssejr, mens de orange til gengæld måtte se sig slået i Rusland. CSKA gik yderligere hele vejen til Final4, hvor man dog endte på fjerdepladsen.

Nederlaget i sidste sæson skulle der gerne laves om på søndag, og de orange går også ind til opgøret fulde af selvtillid. I seneste weekend blev det til en sejr over slovenske Krim, mens man i midtugen efter en stærk anden halvleg også slog Nykøbing-Falster Håndbold i sikker stil i den hjemlige liga, som Odense Håndbold fortsat topper med maksimumpoint. 

I Moskva-truppen er der et velkendt dansk- og orange ansigt i form af stregspiller Kathrine Henidahl, mens CSKA også spillede med musklerne, da de inden denne sæson hentede sidste sæsons topscorer Ana Gros i Brest. Derudover bærer holdet præg af mange russiske landsholdsspillere, som giver en god dynamik mellem unge og rutinerede spillere hos træner Florentin Pera. 

Selvom Odense Håndbold endnu ikke har smidt point i Bambusa Kvindeligaen, så har det også sin pris, når man også skal spille europæisk. Det slider på spillerne, men truppen er dog stadig helt in takt og sultne til søndagens kamp, forsikrer Odense-træner, Ulrik Kirkely. 

Odense-træneren ser frem til kampen i Rusland, hvor han forventer et hjemmehold, der vil forsøge at lægge et stort fysisk pres på de orange.

- Det venter en udfordrende kamp i Moskva mod CSKA, som altid spiller med er stort fysisk tryk. CSKA er et hold med stor rutine og dermed international erfaring, men også en del smartness i de forskellige intense dueller som opstår i en CL-kamp. Det kan vi stadig lære meget af, påpeger Kirkely, som også understreger, at hans hold stadig er i en udviklingsfase, når det gælder internationale kampe.

- Vi skal videre med den udvikling vi er i i Champions League, som på mange måder er meget anderledes kampe end i Bambusa Kvindeligean. At skifte imellem de to turneringer er meget lærerigt ift. at skulle omstille sig på forskellige håndboldkulturer og spillertyper hele tiden, afslutter Kirkely. 

Kampen i Moskva fløjtes op søndag kl. 16.00, og den kan følges på TV3 Max. 

 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app