ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
DELO EHF Champions League: Odense kom til kort mod de forsvarende mestre
14. november 2021

DELO EHF Champions League: Odense kom til kort mod de forsvarende mestre

Odense Håndbold måtte indkassere sæsonens tredje nederlag i DELO EHF Champions League-sammenhæng, da de forsvarende mestre fra Vipers Kristiansand besejrede de orange med 32-27.

De orange var uden det normale førstevalg i målet Althea Reinhardt, som var ude med sygdom, hvilket betød en startplads til Martina Thörn. Den svenske keeper startede godt, og hun leverede efter tre minutter en flot dobbeltredning, hvorefter Rikke Iversen bragte Odense i front med 2-1 i den efterfølgende kontrafase.

Hos de norske gæster var der stjernespillere på stribe med masser af rutine på bagen, og en af dem var en god kending af dansk håndbold Isabelle Gulldén, der styrede det norske angrebsspil med hård hånd. 

Katrine Lunde i Vipers-målet viste fra kampens start, at selvom hun har rundet de 40 år, så er hun hverken fed eller færdig. Den mangeårige norske landsholdskeeper tog fornuftigt fra, men hun kunne ikke forhindre Lois Abbingh i at udligne til 6-6 efter små ti minutters spil. 

I de to holds tidligere møder har det været både målrigt og jævnbyrdigt, og de to kriterier blev i hvert fald også opfyldt i løbet af kampens første kvarter, hvor der var scoret 18 mål, otte til hjemmeholdet og ti til gæsterne.

Selvom Vipers var startet bedst, så ar de orange bestemt ikke langt efter, men hvor det var stolpe ud for Bo van Wetering, der brændte en oplagt fra fløjen, så var stolpen omvendt Vipers og Marketa Jerabkovas ven i angrebet efter, da tjekken bragt de forsvarende CL-vindere foran med 12-9 ti minutter før pausen. 

Kort før pausen fik Rikke Iversen en albue i hovedet, hvor hun flækkede et øjenbryn og kom voldsomt til skade, hvilket betød, at Odense måtte undvære stregkæmpen, som dog kom på banen igen efter pausen. De orange hang i, men Vipers gik alligevel til pause foran 17-15 efter Trine Knudsen viste noget af den fightervilje, der skulle til i det sidste sekund af første halvleg. 

Odense startede anden halvleg med masser af fart over feltet, og angrebsspillet flød en anelse bedre efter pausen. De orange havde også muligheden for at bringe balance i regnskabet tre minutter inde i anden halvleg, men afslutningen fra Dione Housheer blev overplaceret.

Herefter fulgte et par tekniske fejl, som blev straffet prompte, og så trykkede Vipers ellers på speederen. Nora Mørk sørgede for en norsk føring på 23-17 efter 39 minutters spil, mens de orange omvendt var uden scoring i syv minutter, før man igen fik passeret Katrine Lunde i Vipers-målet. 

Nora Mørk havde de orange til gengæld sit hyr med, og den norske højreback fik teknisk svære fodfinter til at ligne en leg. De orange kastede dog ikke bare håndklædet i ringen, selvom det så svært ud, men der blev lavet for mange fejl til, at man kunne drille Vipers, som både havde rutinen og verdensklassen over 60 minutter.

Vipers virkede i kontrol, og stregspiller Ana Debelic var stærk som bare pokker, hvilket voldte de orange problemer, da kroaten enten scorede eller fik straffekast. De norske gæster bragte sig også foran med 28-22 ti minutter før tid, da Ulrik Kirkely måtte ty til syv-mod-seks-spillet. 

Vipers-føringen kom aldrig i fare, og selvom Odense også forsøgte sig med syv-mod-seks, så formåede de orange ikke at bringe spændingen tilbage i opgøret. Vipers Kristiansand var for stor en mundfuld, og de endte med at vinde opgøret 32-27 endda med et flot vip, der endte med at blive kampens sidste scoring. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app