ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
DELO EHF Chaampions League: De orange blev overmatchet mod Györi
17. oktober 2021

DELO EHF Chaampions League: De orange blev overmatchet mod Györi

Odense Håndbold mødte overmagten, da Györi viste klassen og besejrede de orange med 31-26 i DELO EHF Champions League. Györi var i foran fra front til slut, men de orange fuldte i perioder fint med i et ellers rigtig højt tempo, og så var de ungarske gæster bare skarpere i de afgørende momenter.

De vante omgivelser i Sydbank Arena var søndag skiftet ud med Phønix Tag Arena i Gudme, da de orange mødte Györi i DELO EHF Champions League. Det endte dog med et relativt stort nederlag til de orange, der mødte et veloplagt Györi-mandskab, som rejste fra Gudme med en sejr på 31-26. 

Opgøret startede ellers ud med en fremragende dobbeltredning af Althea Reinhardt, der fortsatte, hvor hun slap, efter endnu en god kamp i Ikast i midtugen. Der skulle også gå tæt på fem minutter, før kampens første scoring blev sat ind, hvilket vidnede om to gode forsvarshold og to formstærke keepere i form af Reinhardt i den ene ende og norske Silje Solberg i den modsatte ende. 

Det var alligevel Györi, der havde mest tur i den særligt i første- og andenbølgekontraen, hvorfor de også førte 4-2 efter otte minutters håndbold i Gudme. Det blev hurtig tydeligt, at det var meget vigtigt for Odense-defensiven at få lavet det første frikast så hurtigt som muligt, da bagkæden med Veronica Kristiansen, Stine Oftedal og danske Anne Mette Hansen havde taget de hurtige løbesko med til Danmark. 

Györi startede opgøret bedst, og Estelle Nze Minko bragte også gæsterne foran med 8-4 efter et lille kvarter. De orange spillede sig dog op, og Ayaka Ikehra reducerede til 8-9 få minutter senere, og så var kampen åben påny. 

Odense havde endda også muligheden for at få udlignet, men det var desværre stolpe ud for Maren Aardahl, og i stedet genetablerede gæsterne deres tremålsføring lidt for hurtigt. Althea Reinhardt holdt dog de orange inde i opgøret, og efter 23 minutters spil havde de orange muligheden for igen at sparke døren ind. 

Odense hentede et enkelt mål i løbet af overtalsperioden, men herefter skruede Györi en yderligere tak op for tempoet, hvilket de orange ikke helt kunne følge med i. Der blev brændt en snes for meget, hvilket blev straffet af Györi-mandskabet, som udviste en stor kynisme.

Det betød en føring til de ungarske gæster på 16-11 efter en første halvleg, hvor Odense Håndbold kun i perioder kunne følge de femdobbelte CL-vinderes tempo. 

I løbet af de første par minutter af anden halvleg byttede de to hold mål, og derfor var gæsternes femmålsføring fortsat in takt fem minutter inde i anden halvleg. Anne Mette Hansen bragte sågar Györi foran med 20-14 efter 36 minutter, hvorfor Ulrik Kirkeby så sig nødsaget til allerede at tage sin anden timeout. 

Timeouten havde den ønskede effekt, da Rikke Iversen få minutter senere reducerede til 16-20, og efterfølgende blev syv-mod-seks-spillet også introduceret. Det ændrede ikke på tingenes tilstand, da Silje Solberg tog godt fra i målet, og så stod det pludselig 26-18 halvvejs inde i anden halvleg. 

Odense kastede dog ikke håndklædet i ringen af den grund, og Louis Abbingh reducerede til 21-26 efter 48 minutter, hvilket var den tredje orange scoring på stribe. 

Györi viste omvendt koldblodighed, og de satte de nødvendige scoringer ind, der gjorde, at Odense Håndbold aldrig rigtig kom tættere på. Spændingen udeblev dermed, og selvom de orange fik pyntet på resultatet i slutminutterne, endte det med en klar og sikker sejr til Györi på 31-26. 

Odense-topscorer blev Dione Housheer med syv scoringer på otte forsøg. 

Næste kamp for de orange er allerede på onsdag, hvor Rander HK gæster den orange hule, som flyttes til Otterup Idrætscenter. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app