ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
De orange sled sig til sejren i uskønt opgør
06. november 2021

De orange sled sig til sejren i uskønt opgør

Det var ikke altid lige kønt, da Odense Håndbold hentede den 11. sejr på stribe i Bambusa Kvindeligaen, men de to point kom i hus efter en sejr på 33-25 over Ajax København, som bestemt gav de orange kamp til stregen.

Odense-defensiven, der lørdag bestod af en midterakse med Kamilla Larsen og Maren Aardahl, lagde godt fra land, og gæsterne fra Ajax København skulle bruge fem minutter, før de for første gang passerede Martina Thörn i Odense-buret. 

Omvendt startede Sarah Nørklit Lønborg også godt i gæsternes mål, men der blev der skruet op på tempoet og med fire mål på et minut, var det status quo, 3-3, efter syv minutter. Ajax København lavede relativt mange tekniske fejl, men de orange virkede til at skulle banke lidt rust af sig, da man ikke udviste den fornødne kynisme til at straffe gæsterne. 

I jagten på at snuppe initiativet i kampen fandt Ulrik Kirkely syv-mod-seks-spillet frem fra værktøjskassen, som de orange havde stor succes med i onsdagens topkamp mod Viborg. Det var dog kun kortvarigt, da Odense egentlig spillede sig frem til mulighederne seks-mod-seks, men der manglede kvalitet i både afleveringer og afslutninger. 

Ajax København reducerede også til 9-10 efter 20 minutters spil, hvilket fik Kirkely til at trykke på den grønne timeout-knap, da man ikke ligefrem lykkedes rent angrebsmæssigt. Ajax-keeper Sarah Nørklit Lønborg stod en god første halvleg, hvor hun efter 25 minutters spil nærmede sig de 50%. Gæsterne bragte sig ovenikøbet også i front, 12-11, for første gang i kampen ved Rosa Skovlund, mens Kirkely og co. fortsat ledte efter den rette angrebskonstellation. 

Kort før pausen blev Althea Reinhardt skiftet ind i det orange bur, og prompte diskede hun op med to redninger, derfor gik Odense også til pause foran 14-12. Der var dog plads til forbederinger særligt i den fynske offensiv på trods af 14 scoringer, men der var blevet brændt for meget samt lavet for mange tekniske fejl. 

Meget symptomatisk for kampen startede anden halvleg også med en teknisk fejl fra de oranges side, mens fejlniveauet hos Ajax også var i den høje ende af skalaen. De orange var dog skarpest – men kniven, som skulle sættes ind – kunne godt have været endnu skarpere, end hvad tilfældet var.

Ajax fik også udlignet fire minutter inde i anden halvleg, og Ulrik Kirkely så sig nødsaget til at tage sin anden timeout kort efter. Spillet tenderede i perioder til at være sjusket, usammenhængende ukoncentreret, men efter timeouten blev angrebsspillet spillet med en højere koncentration og udnyttelse. 

Det kunne også ses på måltavlen, der viste 20-16 til de orange efter 40 minutters spil var der noget af den energi og vilje, som der skulle til, da Mie Højlund kastede sig igennem Ajax-defensiven og sendte bolden i nettet. Ajax hang i, men de sjællandske kræfter var ved at slippe op, og Trine Knudsen øgede efter 48 minutters spil til 24-19. Trine Knudsen var en af nøglerne til at åbne gæsternes forsvar op, da hun med sine hurtige fødder var med til at sætte det sidste søm i kisten. 

I kampens sidste ti minutter var de orange i kontrol, forsvaret spillede sig op, og man fik skabt en komfortabel føring, som aldrig kom i fare. Sejren endte på overbevisende 33-25 efter 45 hakkende minutter, men hvor Odense viste klassen i slutfasen.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app