ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Women’s EHF Cup: De orange er videre til semifinalerne
09. marts 2020

Women’s EHF Cup: De orange er videre til semifinalerne

Selvom der ingen tilskuere var i Odense Idrætshal søndag eftermiddag, var der stor intensitet i opgøret mellem Odense Håndbold og Handball Club Lada i kvartfinalen i Women’s EHF Cup. På trods af en meget tæt kamp hev Odense Håndbold en sejr hjem på fire mål, hvilket lige akkurat var nok til at gå videre til semifinalerne i turneringen.

Af Nadja Bloch

På trods af en stort set tom Odense Idrætshal skulle Odense Håndbold søndag forsøge at revanchere nederlaget på 31-28 i det seneste opgør mod Handball Club Lada i Women’s EHF Cup-kvartfinalen.

Vigtigheden af dagens kamp kunne da også mærkes, da intensiteten fra start var høj, og der var ingen af holdene, der tog let på opgaven. Derfor var den første del af kampen også meget lige, hvor de to hold skiftedes til at score. Stillingen hed gennem kampen 2-2, 5-5 og 10-10 efter 18 minutters spil.

Det orange forsvar havde det generelt svært mod de hurtige russiske spillere og deres hårdt skydende bagspillere. Ti minutter før pause begyndte det orange forsvar at få bedre fat og fik læst det russiske spil, hvilket også gav anledning til flere kontrascoringer. Dette gjorde, at Odense Håndbold efter stillingen 14-14 scorede fire gange i streg og dermed kom foran 18-14 efter 27 minutters spil. Russerne fik dog indhentet to af disse scoringer til 18-16, men med en kontrascoring og et mål på straffekast af Nadia Offendal efter pausefløjtet, gik de orange til pause foran 20-16.

Anden halvleg startede med en scoring af gæsteholdet, hvorefter Ingvild Bakkerud scorede i den anden ende. I en stor del af halvlegen byttede de to hold endnu engang mål, og Odense Håndbold lå skiftevis med en føring på 3-4 mål.

Halvvejs inde i anden halvleg begyndte Handball Club Ladas målvogter at have nogle store redninger, hvilket gjorde, at gæsterne halede ind på hjemmeholdet og næsten fik elimineret føringen efter en scoring til 27-26. Det kunne dog ikke ryste den orange trup, som derefter scorede tre gange i streg, og igen kom Odense Håndbold foran med fire scoringer ved stillingen 30-26.

Få minutter senere scorede det russiske hold deres 28. mål, og dermed skulle Odense Håndbold altså have en sejr på mindst fire mål for at gå videre i til semifinalerne. Kampens slutning lå netop og vippede på en firemålsføring til de orange, og Trine Østergaard scorede på kontra til 33-29 med blot få minutter af kampen.

Det endte altså med spænding i de sidste minutter, men det orange forsvar formåede at holde Handball Club Lada fra at score, og derfor kunne en scoring af Mie Højlund til 34-29 med 25 sekunder tilbage sikre sejren på de nødvendige fire mål, der skulle til for at gå videre til semifinalerne i Women’s EHF Cup. Her er det ungarske Siófok KC, der står på programmet i de to opgør, der skal afgøre, hvem der skal videre til finalen.

Topscoreren i kampen blev Valeriia Kirdiasheva fra Handball Club Lada med syv scoringer. Fra Odense Håndbold blev det Ingvild Bakkerud, som smed bolden i mål seks gange.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app