ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Nederlag til Ajax København
23. januar 2020

Nederlag til Ajax København

En flot første halvleg var ikke nok til at vinde opgøret over Ajax København onsdag aften i Odense Idrætshal. På trods af en føring på 17-10 ved pausen inkasserede Odense Håndbold et nederlag på 27-28 til københavnerne efter en anden halvleg fyldt med fejl og brændte afslutninger.

Af Nadja Bloch

Onsdag aften var det igen tid til kamp i HTH Ligaen, da Odense Håndbold tog imod gæsterne fra Ajax København i Odense Idrætshal foran 1.903 fremmødte tilskuere.

Det virkede som en orange trup, som var meget klar fra start, og det københavnske hold kunne derfor også kun følge med til stillingen 2-2, hvorefter Odense Håndbold begyndte at trække mere og mere fra. Flot forsvarsspil og en god kontrafase var medvirkende til, at Trine Østergaard efter 12 minutter scorede til 9-3.

Herefter kom gæsterne lidt mere mod mål i deres angrebsspil, og derfor kunne de også reducere en smule til 9-5. Der skulle dog ikke gå længe, før de orange igen kunne bringe sig foran med syv efter en scoring af Kathrine Heindahl til 12-5. De syv mål var også føringen ved pausen, hvor de to hold gik i omklædningsrummene ved stillingen 17-10 til Odense Håndbold.

Det må have været en god snak, de fik i det københavnske omklædningsrum, for det var gæsterne fra Ajax København, som kom bedst fra start i anden halvleg. På blot syv minutter gik udeholdet fra at være bagud med syv til kun at være bagud med tre efter en scoring til 19-16.

Derefter trykkede Karen Brødsgaard på den grønne timeout-knap for at få styr på spillet. Fejlene sneg sig alligevel ind i begge ender af banen for de orange, og især i angrebsspillet blev tabte bolde og brændte skud ofte omsat til kontramål til Ajax København.

Dette gjorde, at gæsterne lige så stille halede ind på de orange, og på trods af at Odense Håndbold var foran 26-22 med mindre end seks minutter tilbage, blev der brændt for mange skud og lavet for mange fejl, så københavnerne kunne udligne til 27-27 efter 58 minutter. I de sidste sekunder var det også gæsterne, der holdt hovedet koldt og scorede til 27-28, hvilket Odense Håndbold ikke nåede at revanchere. Dermed endte opgøret med et nederlag til Odense Håndbold.

Kampens topscorere blev Nadia Offendal fra Odense Håndbold og Anna Grundtvig fra Ajax København med hver otte scoringer.

De orange skal i krig igen den 26. januar, når den står på returopgør i Women’s EHF Cup mod rumænske CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud. Næste hjemmebanekamp er mod ÉRD den 1. februar. Billetter til denne kamp kan købes lige her.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app