ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold skriver kontrakt med Nycke Groot
11. marts 2019

Odense Håndbold skriver kontrakt med Nycke Groot

Den hollandske håndboldstjerne Nycke Groot skal fra næste sæson sætte sine håndboldfødder i Odense. Bagspilleren har underskrevet en toårig aftale med Odense Håndbold.

Nycke Groot sætter kurs mod Danmark og Fyn. Den hollandske bagspiller har underskrevet en toårig kontrakt med Odense Håndbold og trækker i den orange trøje fra sæsonen 2019/2020.

Om den nye profil fortæller cheftræner Jan Pytlick: ”Jeg er utrolig glad for, at vi har lavet en aftale med så dygtig og rutineret en spiller. Det betyder meget for vores hold, og det er klart, at det også betyder noget for vores ambitioner, både nationalt og internationalt, at få en spiller med Nycke Groots kapaciteter ind i truppen.”

Administrerende direktør i Odense Håndbold, Lars Peter Hermansen, tilføjer: ”Vi er stolte over, at Odense Håndbold kan tiltrække en spiller af Nycke Groots kaliber. Vi tror på, at vi med tilgangen af Nycke kan tage endnu et skridt i forhold til at nå klubbens mål på både den nationale og internationale håndboldscene.”

Den 30-årige bagspiller skifter fra det ungarske storhold Györ, som hun i sæsonen 2016/2017 og 2017/2018 vandt Champions League sammen med. Györ topper også gruppe to i hovedrunden i Champions League i denne sæson, og det er netop Györ og Nycke Groot, som Odense Håndbold skal møde i kvartfinalen i den prestigefyldte, europæiske turnering.

Inden tiden i Györ optrådte den hollandske stjerne i den danske liga. Nycke Groot har spillet for både FCM Håndbold og TTH Holstebro og har været kåret som årets spiller i 2013/2014 og 2014/2015. Bagspilleren har også været kåret som årets pokalfighter tre gange i sæsonerne 2009/2010, 2011/2012 og 2013/2014.

Nycke Groot har desuden været en fast del af det hollandske landshold gennem en årrække og har flere VM- og EM-medaljer på CV’et. Den seneste erhvervede hun sig tilbage i december, hvor hun ved EM-slutrunden i Frankrig vandt bronze med det hollandske landshold.

Hovedpersonen Nycke Groot fortæller selv: ”Jeg glæder mig til at skulle tilbage til Danmark. Jeg har tidligere haft en god tid i Danmark, og jeg kunne allerede mærke sidste år, at jeg savnede den danske kultur og de venner, som jeg har fået i Danmark.”

Nycke Groot fortsætter: ”Jeg glæder mig til at blive en del af holdet. Odense Håndbold er en god og stabil klub, og deres ambitioner matcher de ambitioner, som jeg selv har. Odense Håndbold går efter at være med i toppen af Europa, og jeg håber, vi til næste år kan nå Final4 og drille nogle af de store hold.”

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app