ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold klar til Santander Final4
18. september 2019

Odense Håndbold klar til Santander Final4

Det blev en hektisk og lang tirsdag aften, da Odense Håndbold tog imod Viborg HK i en knald eller fald-kamp om at komme videre til Santander Final4. Det var da også to hold, som kæmpede alt, hvad de kunne, og som efter 60 minutter var helt lige. Kampen måtte derfor ud i forlænget spilletid, og her var det Odense Håndbold der trak det længste strå.

Af Nadja Bloch

Tirsdag aften i Odense Idrætshal blev der spillet om en plads videre i Santander Final4 i et opgør mellem Odense Håndbold og Viborg HK. Det var en spændende kamp for de 1.827 fremmødte fans, som sammen med Inferno fik skabt en god kulisse for Odense Håndbold.

Kampen startede godt for de orange, som efter to minutter kom foran 2-0 efter en scoring af Stine Jørgensen. Det tog dog kun gæsterne fire minutter at indhente den orange føring. Med en scoring af Maria Fisker udlignede Viborg HK til 2-2, og efter yderligere seks minutter bragte gæsterne sig også foran for første gang. Viborg HK nød dog ikke føringen alt for længe. Kort efter scorede Freja Cohrt et kontramål til stillingen 7-6 til Odense Håndbold - en føring, som de orange udbyggede resten af halvlegen. De to hold gik til pause ved cifrene 16-13 til Odense Håndbold.

Anden halvleg startede også godt for de orange, og særligt Althea Reinhardt viste karakter med en masse flotte redninger i målet. Der skulle gå fem minutter, inden de grønne fandt vej til målet. Fejl i det orange angreb gjorde, at Viborg HK langsomt sneg sig ind på Odense Håndbold.  Efter 42 minutter udlignede Line Haugsted til 19-19, og herefter fulgtes de to hold godt ad. Med ét minut tilbage af kampen bragte Kristina Jørgensen gæsterne foran 23-24. Ét minut var nok for Kathrine Heindahl, der i den anden ende udlignede til 24-24 med mindre end 20 sekunder tilbage. Selvom Viborg HK kom til en chance, stod der 24-24 på måltavlen efter 60 minutter, og de to hold skulle derfor ud i forlænget spilletid for at afgøre kampen.

De nervepirrende 2 x 5 minutter startede med et mål af Kathrine Heindahl. To minutter senere var det igen helt lige ved 25-25, inden det lykkedes de orange at få scoret endnu engang. Efter de første fem minutter var Odense Håndbold foran 26-25. Nycke Groot erobrede bolden og scorede efterfølgende på kontra til stillingen 27-25. Selvom Viborg HKs Stine Andersen gjorde det til 27-26 med halvandet minut igen, blev sejren til Odense Håndbold endelig en realitet, da Trine Østergaard sendte bolden i netmaskerne til slutresultatet 28-26.

De orange kunne dermed efter en lang og tæt kamp samle sig i en rundkreds, juble og fejre, at de endnu engang er med til Santander Final4. Topscorer i kampen blev Stine Jørgensen med syv mål og dernæst Kathrine Heindahl og Stine Andersen med hver seks scoringer. Althea Reinhardt stod med en redningsprocent på 50% og blev også kåret til Best Player.

København Håndbold kunne med en sejr over Nykøbing F. Håndboldklub også glæde sig over en plads i Santander Final4. Kampene om de sidste to pladser spilles onsdag den 19. september, hvor Team Esbjerg møder Herning-Ikast Håndbold, og hvor Aarhus United møder TTH Holstebro. Begge kampe vises på TV 2 Sport. Umiddelbart efter kampen mellem Aarhus United og TTH Holstebro trækkes der lod til semifinalerne i Santander Final4.

Odense Håndbold skal allerede i krig igen lørdag den 21. september, når sidste sæsons sølvvindere fra Herning-Ikast Håndbold gæster Odense Idrætshal. Til kampen skifter Odense Håndbold de orange trøjer ud med nogle lyserøde for at sætte fokus på og indsamle penge til brystkræftsagen. Billetter kan købes her

Du behøver ikke vente på kampdag med at vise din støtte. Du kan allerede nu give et bidrag på vores online indsamling på www.stoetbrysterne.dk. Indsamlingen finder du her.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app