ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Nøgletal fra første halvsæson
19. december 2019

Nøgletal fra første halvsæson

Julen banker på døren, men det betyder ikke, at vores hjerner er gået på juleferie – de tænker stadig på håndbold. Vi har gravet i tallene fra første halvsæson og har set nærmere på de sportslige præstationer, tilskuere, tv-seere og vores kommercielle resultater.

Sportsligt

Odense Håndbold ligger lige nu nummer tre i HTH Ligaen med samme pointtal som København Håndbold, der ligger på en andenplads. De orange har kun tabt tre kampe i denne sæson – til henholdsvis Team Esbjerg på førstepladsen, København Håndbold på andenpladsen og Herning-Ikast Håndbold, der indtager ligaens femteplads.  

Odense Håndbold har desuden spillet sig videre til gruppespillet i Women’s EHF Cup, hvor de første kampe spilles allerede i starten af 2020. De orange er kommet i gruppe med ÉRD fra Ungarn, MKS Lublin S.A. fra Polen og CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud fra Rumænien.

Inden det går løs med kampene i det nye år, skal Odense Håndbold dog kæmpe om pokaltrofæet til Santander Final4, hvor semifinalen kan byde på noget af en gyser. Modstanderen er København Håndbold, som Odense Håndbold som nævnt tabte til lige før julepausen, og der skal altså tages revanche for det seneste opgør mod københavnerne. Der er stadig ledige pladser i Odense-sektionen i Gråkjær Arena. Billetter kan købes her.

Derudover har Odense Håndbold været flot repræsenteret på landsholdene ved det netop overståede VM. Seks orange spillere var med i Klavs Bruun Jørgensens VM-trup, mens Nathalie Hagman og Ingvild Bakkerud kæmpede for henholdsvis Sverige og Norge. Odense Håndbold får også sin egen verdensmester hjem. Tess Wester vandt som bekendt guld sammen med Holland.

Selvom det ikke blev til meget spilletid for Althea Reinhardt ved VM, har hun gjort en flot figur i første halvsæson i ligaen herhjemme.  Som i den foregående sæson topper hun med 44% listen over ligaens bedste målvogtere målt på redningsprocent.

Tilskuere og seere

Odense Håndbold har i alt spillet ni hjemmekampe i første halvsæson – seks kampe i HTH Ligaen, en hjemmekamp i Santander Cup og to hjemmekampe i Women’s EHF Cup. Det samlede tilskuertal for de ni hjemmekampe er 14.939, hvilket giver et gennemsnitligt tilskuertal på 1660 tilskuere. Den bedst besøgte hjemmekamp i første halvsæson var den 6. november, da de orange spillede mod EH Aalborg. Her lagde 1932 tilskuere vejen forbi Odense Idrætshal.

Selvom tilskuertallene er lidt lavere sammenlignet med sidste sæson, ligger Odense Håndbold stadig nummer to på tilskuersiden kun overgået af Team Esbjerg. Odense Håndbold topper dog listen i forhold til kapacitetsudnyttelse. Her ligger vi i ligaen med en kapacitetsudnyttelse på 78,64%, mens nummer to, Nykøbing F. Håndboldklub, har en udnyttelse på 71,49 %.  

Seermæssigt går det fremad for Odense Håndbold og dansk håndbold. Odense Håndbold har haft seks tv-kampe i første halvsæson – to på TV 2 og fire på TV 2 Sport. Det samlede gennemsnit for de seks tv-kampe er 545.000, hvilket giver 93.833 tv-seere i gennemsnit pr. kamp. Det er en stigning sammenlignet med tallene i sidste sæson, hvor det samlede gennemsnit lå på 378.000 seere fordelt på fem kampe og dermed 75.600 seere pr. kamp. Fremgangen i tv-seertallene bakkes også op af TV 2 selv, der generelt ser en fremgang i tallene for ligahåndbold. Læs mere her.

Kampen med flest tv-seere i første halvsæson var den 21. september, hvor Odense Håndbold skiftede sin orange trøje ud med en lyserød og spillede mod Herning-Ikast Håndbold. Her så 117.500 seere med hjemme fra stuerne.

 

Kommercielt

På den kommercielle side er der fremgang. Siden sæsonstart er der kommet 17% flere samarbejdspartnere til Odense Håndbold, og tendensen ser ud til at fortsætte sæsonen igennem. Derudover er der også god opbakning til vores netværksmøder med i alt 300 deltagere fordelt på fem møder.

I slutningen af november kunne vi også bringe nyheden om, at aktionærkredsen i Odense Håndbold er blevet udvidet. Skov-Manniche ApS ved Karsten Skov Elnegaard er trådt ind som ligestillet aktionær med de øvrige aktionærer. Derudover er der indgået en sponsoraftale for tre år. 

Events

Mens landsholdene var til VM i Japan, arrangerede Odense Håndbold firmajulefrokost i Odense Idrætshal. 34 firmaer og i alt 570 personer deltog i arrangementet, som endte med at blive en kæmpe succes. Der var stor tilfredshed blandt gæsterne i forhold til både mad, musik og afvikling af arrangementet.

Vi vil gerne sende en tak til samarbejdspartnerne omkring firmajulefrokosten – tak til CSB Island Entertainment, tak til Albani, tak til Møllekroen og ikke mindst tak til alle de dedikerede frivillige, der ydede en kæmpe indsats i forbindelse med arrangementet.

 

Alt i alt har første halvsæson altså været godkendt, og vi glæder os til at tage de gode takter med ind i sidste halvdel af 2019/2020, hvor flere oplevelser og håndboldkampe venter.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app