ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Kurs mod bronzemedaljen
15. maj 2019

Kurs mod bronzemedaljen

Odense Håndbold sikrede tirsdag aften en sejr over København Håndbold efter en kamp med flot spil i begge ender, og hvor især Althea Reinhardt gjorde en god figur med en redningsprocent på 50 %. Dermed har de orange fået det bedste udgangspunkt inden næste kamp om bronzemedaljerne.

Af Nadja Bloch

Det var rivalerne fra København Håndbold, der tirsdag aften stod på den modsatte banehalvdel i Odense Idrætshal - et hold, som de orange piger har haft godt styr på i løbet af sæsonen. Tirsdag gjaldt det dog det bedste udgangspunkt før returopgøret i kampen om bronzemedaljerne, og københavnerne havde ikke i sinde at gøre det let for fynboerne.

Kampen startede i høj fart, hvor især den orange andenbølge og kontrafase fungerede godt. Odense Håndbold havde dog også problemer med at holde københavnerne fra at score i den anden ende, og derfor fulgtes de to hold ad i starten af kampen, og der stod 5-5 efter knap otte minutters spil.

Herefter fulgte et par fejl og brændte chancer for de orange, og de sorte fra København Håndbold kunne dermed bringe sig foran 6-9 efter 12 minutter. Dette fik Jan Pytlick til at bede om timeout for at få styr på spillet. Timeouten blev fulgt op af flotte redninger fra Althea Reinhardt i målet, som gjorde, at de orange kom tilbage i kampen. Da haluret rundede de 18 minutter, kunne Freja Cohrt udligne til 9-9 med en kontrascoring.

Herefter var det Claus Mogensens tur til at kalde København Håndbolds piger sammen til en timeout. Dette kunne dog ikke hjælpe på en velspillende Althea Reinhardt og en stærk orange offensiv. Med fire minutter tilbage af halvlegen bragte Susanne Madsen Odense Håndbold foran 14-10. Dette fik gæsterne fra Sjælland dog pyntet på inden halvlegen, og dermed kunne de to hold gå i omklædningsrummet ved stillingen 14-12.

København Håndbold startede anden halvleg ud med at spille 7-mod-6 i et forsøg på at dæmme op for den stærke orange defensiv. Dette fik dog heller ikke hul på Althea Reinhardt og forsvaret, hvilket også resulterede i en scoringspause på syv minutter i starten af halvlegen. I mellemtiden havde Odense Håndbold ikke problemer med at spille sig igennem, og derfor kunne Nadia Offendal bringe de orange foran 20-14, da der var spillet 40 minutter.

Herefter kom der dog også en længere scoringspause fra Odense Håndbold, som lavede fejl i angrebsspillet. Gæsterne reducerede til 21-17 og syv minutter senere til stillingen 22-20. Odense Håndbold holdt dog hovedet, og med 2,5 minutter tilbage kunne Sara Hald score til 25-21. Dermed sørgede de orange for at trække sejren i land, og kampen sluttede med en scoring af Althea Reinhardt til 26-22.

Odense Håndbold har nu det bedst mulige udgangspunkt inden den næste bronzekamp på udebane den 17.maj, hvor en sejr vil sikre bronzemedaljen. Topscorerne i kampen blev Mai Kragballe med syv mål, og Trine Østergaard, Nadia Offendal og Anne Cecilie De La Cour med hver fem mål.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app