ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
EHFCL: Odense Håndbold klar til kvartfinale i Women’s EHF Champions League
02. marts 2019

EHFCL: Odense Håndbold klar til kvartfinale i Women’s EHF Champions League

Lørdag eftermiddag skulle Odense Håndbold spille mod København Håndbold i et vigtigt returopgør i Women’s EHF Champions League, hvor det sejrende hold kunne sikre sig en plads i kvartfinalen i den prestigefyldte turnering. På trods af en masse skader og et smalt hold kunne de orange trække sig sejrrigt ud af opgøret efter en god fight fra pigerne.

Af Nadja Bloch

Det var en tætpakket og fantastisk stemningsfuld Odense Idrætshal, der lørdag eftermiddag dannede rammerne om det spændende opgør om en kvartfinaleplads i Women’s EHF Champions League. Kun ét af de to hold kunne spille sig videre i den prestigefyldte turnering, og kun en sejr kunne bruges til noget for de orange spillere.

De orange fik dog den bedste start på kampen, hvor især angrebet havde det svært. Dermed kunne København Håndbold bringe sig foran 3-6 efter ni minutter, hvorefter Jan Pytlick smed det grønne timeout-kort. Herefter kom der gang i angrebsspillet, og forsvaret stod solidt i den anden ende. Susanne Madsen bragte de orange foran med 7-6, da haluret havde rundet 14 minutter.

Da Mathilde Schæfer scorede til 9-8, var det sjællændernes tur til at smide det grønne kort. Men de orange formåede at holde føringen halvlegen ud, og med en scoring på straffe efter tid af Trine Østergaard kunne Odense Håndbold gå i omklædningsrummet foran 13-11. 

I anden halvleg skulle det ikke tage København Håndbold mere end fem minutter at få indhentet føringen og score til 13-14. Dermed blev det en tæt halvleg, hvor de to hold fulgtes godt ad og skiftedes til at tage føringen. Da Odense Håndbold kom bagud 16-18, kaldte Jan Pytlick til timeout, hvorefter de orange scorede to mål i streg og udlignede til 18-18 efter 17 minutters spil.

Herefter skiftedes de to hold til at score, og cifrene hed bl.a. 20-20, 22-22 og 23-23, efter Tess Wester havde reddet et helt frit kontraskud, og Trine Østergaard bagefter scorede på straffe.

I de efterfølgende minutter havde begge hold svært ved at score, og da Jan Pytlick kaldte til timeout 40 sekunder før slutfløjt, stod der stadig 23-23, og de orange var netop kommet i angreb. Armen fra dommerne kom meget hurtigt op, og derfor måtte Ingvild Bakkerud skyde ude bagfra. Bolden havnede i det københavnske mål til stillingen 24-23 med 20 sekunder tilbage på haluret. De sidste sekunder fik de sorte fra København Håndbold ikke noget ud af. I stedet fik Odense Håndbolds forsvar fisket bolden og kunne i de sidste sekunder sende den på ad banen til Kathrine Heindahl, som satte den sidste bold ind i kampen. De orange kunne dermed juble over en flot sejr og en kvartfinaleplads i Women’s EHF Champions League, hvor modstanderen er storholdet fra Györ.

Odense Håndbold vil gerne takke alle de 2127 tilskuere, der var med til at sikre sejren i Odense Idrætshal. Også tak til Inferno, som slog på trommer for sejren og var med til at male hulen orange. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app