ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
EHFCL: En historisk kvartfinale
06. april 2019

EHFCL: En historisk kvartfinale

Søndag skrives der historie i Odense Håndbold, når de orange i kvartfinalen i Women’s EHF Champions League møder det ungarske storhold Györi Audi ETO KC. Kampen er den første ud af to kvartfinaler, hvor den samlede vinder går videre til DELO WOMEN’S EHF Final4.

Der er en første gang for mange ting i Odense Håndbold i denne sæson, og søndagens kamp er ingen undtagelse. Det er første gang i historien, at Odense Håndbold er med kvartfinalen i Women’s EHF Champions League; det er første gang i historien, at Odense Håndbold spiller mod Györi Audi ETO KC, og det er første gang i historien, at en kvindehåndboldkamp af denne kaliber spilles i Odense Idrætshal.

Györi Audi ETO KC, som til daglig slår sine folder i den ungarske dameliga, er et hold fyldt med store stjerner. Blandt holdets mange profiler finder man Nycke Groot fra Holland, som fra næste sæson skifter til Odense Håndbold og trækker den orange trøje over hovedet. Stine Oftedal, Veronica Kristiansen, Nora Mørk og den danske landsholdsspiller Anne Mette Hansen har til daglig også deres gang på det ungarske storhold, og det er altså et stjernespækket hold, som de orange brager sammen med søndag.

Holdet trænes af Gábor Danyi, som fra 2018 erstattede Ambros Martín, der i stedet blev træner for Rostov-Don. Gábor Danyi har tidligere været assistenttræner for holdet og har også trænet ungdomslandsholdene i Ungarn.

Györi Audi ETO KC har vundet Women´s EHF Champions League fire gange i sæsonerne 2012/2013, 2013/2014, 2016/2017 og 2017/2018. I år har det ungarske storhold også klaret sig godt i både det indledende gruppespil og i hovedrunden, som holdet gik ubesejret igennem. I hovedrunden sluttede Györi Audi ETO KC som etter i gruppe 2 med kun to uafgjorte resultater.

Modsat ungarerne har Odense Håndbold haft det lidt sværere i de indledende runder. De orange sluttede som fire i hovedrundens gruppe 1 og kæmpede sig akkurat videre til kvartfinalerne i turneringen. Odense Håndbold spillede dog en fantastisk slutspilskamp mod København Håndbold i tirsdags, hvor holdet viste storform. De orange vil altså kæmpe for sejren søndag og glæder sig til at skulle i krig.

Der forventes ca. 125 ungarske fans til søndagens opgør. Forhåbentlig kan Inferno og en fyldt idrætshal være med til at lægge tryk på Györi Audi ETO KC og de ungarske fans.  

Kampen spilles kl. 16.50 og vises på DR1.

Vi gør opmærksom på, at OB også spiller kamp søndag mod FC København. Der kan derfor opstå udfordringer i forhold til at finde en parkeringsplads, hvis man kommer i bil. Vi opfordrer til, at man kommer i god tid eller tager alternative transportmidler i brug på dagen.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app