ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
De orange finaledrømme sluttede onsdag
02. maj 2019

De orange finaledrømme sluttede onsdag

Herning-Ikast Håndbold slukkede de oranges finaledrømme onsdag, da de to hold mødtes til returopgøret i semifinalen. Odense Håndbold havde brug for en sejr for at tvinge midtjyderne ud i en tredje og afgørende kamp, men det blev Herning-Ikast Håndbold, der tog sejren og billetten videre til DM-finalen.

Forholdene var klare for Odense Håndbold i onsdagen semifinalereturopgør. De orange skulle bruge to point for at holde liv i finaledrømmene og tvinge Herning-Ikast Håndbold ud i en tredje semifinale. Midtjyderne skulle omvendt kun bruge et enkelt point for at spille sig direkte videre til finalen.

Første halvleg startede med to scoringer til Herning-Ikast Håndbold. De orange fik dog hurtigt elimineret tomålsføringen og udlignede til 2-2 efter godt ni minutters spil. Herefter fulgtes de to hold godt ad, og selvom der var fejl fra de orange hænder, holdte Odense Håndbold sig inde i kampen – bl.a. takket være Althea Reinhardt i målet. Mod slutningen af halvlegen kunne Odense Håndbold også tage føringen ved stillingen 6-7, og denne føring holdt halvlegen ud. De to hold gik til pause ved stillingen 9-11 til Odense Håndbold.

De orange gik altså ind til anden halvleg med det bedste udgangspunkt, og anden halvleg startede også fint. Selvom Nadia Offendal brændte på straffe, bevarede Stine Jørgensen og Ingvild Bakkerud med to scoringer føringen ved stillingen 11-13 til de orange. Disse to scoringer blev dog de eneste mål i de første 22 minutter af anden halvleg. Efter Ingvild Bakkeruds scoring til 11-13 skruede Herning-Ikast Håndbold op for tempoet samtidig med, at koncentrationen svigtede hos Odense Håndbold. Midtjyderne scorede otte på stribe og bragte sig foran 19-13 med ti minutter tilbage af kampen. Selvom Jan Pytlick forsøgte sig med et offensivt forsvar, fandt Herning-Ikast Håndbold fortsat vej til målet.

I de sidste minutter så det umuligt ud for de orange, og det blev da også Herning-Ikast Håndbold, der tog billetten til DM-finalen. Kampen endte 23-17 til midtjyderne, og topscorere i kampen blev Trine Østergaard og Helene Fauske med hver seks mål.

I den anden semifinale vandt Team Esbjerg over København Håndbold med cifrene 23-29, og det er altså Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold, der skal spille om DM-guldet.

Næste mål for Odense Håndbold er nu bronzemedaljer. Ligesom semifinalerne spilles kampen om bronze bedst á tre, og i bronzekampen skal de orange i krig mod København Håndbold. Den første bronzekamp spilles på hjemmebanen i Odense Idrætshal den 14. maj. Endeligt tidspunkt for kampen bekræftes senere i dag.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app