ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold tabte pokalfinalen
30. december 2018

Odense Håndbold tabte pokalfinalen

Det var en tæt kamp mellem de to hold i finalen i Santander Final4. Nykøbing F. Håndboldklub havde dog det største overskud og besejrede Odense Håndbold med cifrene 28-26.

En stor håndbolddag er slut. Søndag var der finalebrag i Santander Final4 mellem Odense Håndbold og Nykøbing F. Håndboldklub.

I de første minutter var kampen meget lige mellem de to pokalfinalister. Begge hold dækkede godt op og bød ind med gode angrebsåbninger. Det afspejlede stillingen også, som efter ti minutter var 4-4.

Nykøbing F. Håndboldklub viste nok engang klasse i forhold til kontraspillet. Med et par hurtige scoringer fik Nykøbing F. Håndboldklub skabt sig et lille forspring efter tyve minutters spil. Odense Håndbold kæmpede sig dog tilbage i kampen og var kun bagud med et enkelt mål ved stillingen 13-12 til Nykøbing F. Håndboldklub efter 27 minutters spil.

De orange fik også udlignet til 13-13, men måtte med et halvandet minut tilbage af første halvleg undvære Kamilla Larsen, som fik en udvisning. Udvisningen kostede samtidig en scoring til Nykøbing F. Håndboldklub, og da Odense Håndbold i angrebet lavede en teknisk fejl, fik Nykøbing mulighed for at komme foran med to inden halvleg, hvilket blev en realitet, da måltavlen viste 15-13 til Nykøbing F. Håndboldklub ved pausen.

Nykøbing F. Håndboldklub kom bedst ud i anden halvleg. Holdet fik hurtigt scoret to mål og bragte sig dermed foran med fire. Herefter skiftedes holdene til at score, indtil Odense Håndbold fik reduceret, så de kun var bagud med to.

I anden halvleg bød Tess Wester ind med gode redninger, der holdt Nykøbing F. Håndboldklub fra for alvor at trække fra. Nykøbing F. Håndboldklub blev dog ved med at bevare føringen og udbyggede den også nok engang efter et par fejl fra de orange. Firemålsføringen blev atter en realitet ni minutter inde i anden halvleg. Odense Håndbold forsøgte gennem halvlegen hele tiden at bide sig fast, men hver gang kunne Nykøbing F. Håndboldklub ryste de orange af sig.

Ved stillingen 25-21 midt i anden halvleg kaldte Jan Pytlick tropperne sammen. Timeouten viste sig at hjælpe. Trine Østergaard kvitterede med en scoring til 25-22. Tess Wester reddede herefter en vigtig bold og gav Odense Håndbold muligheden for at komme ned på to. Den mulighed udnyttede Mie Højlund, som scorede til stillingen 25-23 med ca. ti minutter tilbage af kampen.

Odense Håndbold fik også reduceret til stillingen 25-24 efter en scoring fra Mette Tranborg. Nykøbing F. Håndbold scorede hurtigt i den anden ende, og efter et brændt straffekast fra Nadia Offendal var stillingen 26-24 med seks minutter igen.

Odense Håndbold blev efterfølgende ramt af en udvisning til Mette Tranborg samtidig med, at Nykøbing F. Håndboldklub fik tilkendt et straffe. Kristina ”Mulle” Kristiansen brændte dog denne chance, og i den anden ende kunne Mie Højlund gøre det til 26-25. Nykøbing F. Håndboldklub var dog hurtige til at score til 27-25, hvorefter Jan Pytlick igen kaldte tropperne sammen med tre minutter tilbage af kampen.

I det efterfølgende angreb blev det til en fejlaflevering fra de orange hænder, og det gav Nykøbing F. Håndboldklub mulighed for at komme foran med tre. Muligheden udnyttede de gule, som scorede til 28-25 med to minutter igen. Selvom Kathrine Heindahl efter tid pyntede på slutresultatet med et straffemål, måtte Odense Håndbold sande nederlaget i pokalfinalen. Nykøbing F. Håndboldklub vandt kampen 28-26 og kan dermed kalde sig pokalmestre.

Mette Tranborg blev kampens topscorer med seks mål og blev også efter kampen kåret som årets pokalfighter.  

De orange skal allerede i krig igen den 3. januar, når de ude møder København Håndbold. Næste hjemmebanekamp er den 9. januar, hvor Herning-Ikast Håndbold kommer på besøg i Odense Idrætshal. Billetter til denne kamp kan købes her.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app