ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold taber vigtige point i toppen
04. januar 2018

Odense Håndbold taber vigtige point i toppen

Der var revanche til gode for fynboerne i dagens ligakamp mod Nykøbing Falster Håndbold. Men sådan skulle det ikke gå.

Af Sebastian Spangtoft

VM-pausen er slut. Det betyder atter ligahåndbold, og det kunne mærkes i en brandvarm Odense Idrætshal. Tilskuerrekorden blev sat med 2371 fremmødte fans, der var klar til et topopgør mellem Odense Håndbold og Nykøbing Falster Håndbold.

Inden dagens kamp var Odense Håndbold inde i en forrygende stime. Syv sejre i træk er det blevet til i efteråret, inden spillere og trænere drog på VM- og julepause. Men lige mod Nykøbing Falster Håndbold led Pytlicks tropper et knebent nederlag på 27-28 tilbage i september måned. Dermed kunne Odense Håndbold få et bedre indbyrdes regnskab de to klubber i mellem, hvis det blev til en sejr på minimim to mål.

Fra kampens begyndelse lagde de to hold jævnbyrdigt ud. Nykøbing Falster-fløjen Ayaka Ikehara gav gæsterne det første forspring med scoringen til 3-5. Men kort efter kunne de orangeklædte juble, da Kathrine Heindahl bragte Odense Håndbold foran 7-6 i et vellykket kontraangreb.

Undervejs som kampen skred frem, spillede de to cheftrænere, Jan Pytlick og Jakob Larsen, med stor bredde. For Odense Håndbold gav det et comeback til norske Maja Jakobsen, som gennem en længere tid har siddet ude med en skade. Hun erstattede Mette Tranborg, der havde en decideret ”stolpe ud- halvleg”, da landsholdsbacken ramte treværket hele tre gange. Det kan man ikke sige om Nykøbing Falster fløj, Ayaka Ikehara. Tværtimod. Hele syv gange – på syv forsøg – nettede den finurlige fløj. Og dermed kunne Nykøbing Falster Håndbold gå til pause foran med 10-13.

Odense Håndbold fik derimod en forfærdigelig start på 2. Halvleg. 10-13 blev hurtigt til 10-17, hvilket fik Jan Pytlick til at foretage en time out. Hos Nykøbing Falster var Cecilie Greve kommet på mål midtvejs i første halvleg. Hun fortsatte efter pausen og imponerede – sågar med en scoring fra egen banehalvdel til 13-21.

Stine Jørgensen fik i kampens hede bragt lidt spænding tilbage i kampen. Tolv minutter før tid bragede hun ét af sine ni mål i netmaskerne til 19-23. Også Mette Tranborg kom i omdrejninger og bidrog med fem scoringer i anden halvleg. Nykøbing Falster Håndbold bevarede dog roen og kørte sejren hjem, selvom Kathrine Heindahl i kampens slutning pyntede på resultatet. Kristina Kristiansen og co. kunne tage hjem med en sejr på 28-31. Odense Håndbold falder dermed ned på en femteplads, mens Nykøbing Falster Håndbold ligger forløbelig næstbedst i Primo Tours Ligaen.

Næste opgave for Odense Håndbold bliver d. 10. januar på udebane imod Randers HK.

Næste hjemmekamp i Odense Idrætshal er lørdag den 27. januar kl. 16.10 imod TTH Holstebro, og billetterne kan allerede købes her

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app