ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Odense Håndbold fremtvang ny guldkamp
23. maj 2018

Odense Håndbold fremtvang ny guldkamp

I en medrivende håndboldkamp lykkedes det for Odense Håndbold at tvinge DM-finalerne ud i en tredje kamp. København Håndbold blev besejret 29-22.

Af Sebastian Spangtoft

Meget var på spil i tirsdagens anden DM-finale mellem Odense Håndbold og København Håndbold. De orange havde mulighed for at fremtvinge en tredje finale, mens københavnerne havde mulighed for at lade sig hylde som danske mestre med en sejr eller uafgjort. Kampen fik en forrygende start med god håndbold fra begge mandskaber. 2-2 lød stillingen, da kampen rundede de første fem minutter. Emily Sando og Johanna Bundsen stod stabilt med flere redninger i hver ende.

Som i den første DM-finale var Odense Håndbold i førerposition, da et kvarter var spillet. Særligt Nadia Offendal og Jessica Quintino var i målhumør og stod for seks af de orange mål ved stillingen 7-5. København Håndbold viste også fremragende angrebsspil med et højt tempo, der udfordrede det fynske forsvar. Annika Meyer reducerede til 9-7 efter 20 minutter.

Odense Håndbold avancerede yderligere og førte med fire kasser. Men med tre københavnske scoringer i træk blev stillingen pludselig kun 12-11 til de orange, som også var en mand i undertal. Det blev ikke bedre, da endnu en udvisning blev givet til Odense Håndbold. Althea Reinhardt fik dog hallen til at koge, da hun pillede et efterfølgende straffekast og forhindrede en udligning.

Der blev heller ikke udlignet i de efterfølgende angreb. København Håndbold sluttede halvlegen af med endnu en reducering til 13-12.

Hurtigt i anden halvleg virkede det til, at gæsterne havde fået overtaget. København Håndbold havde muligheden for at bringe sig foran, men for tredje gang i kampen misbrugte sjællænderne et straffekast, og i stedet gjorde Freja Cohrt det til 14-13 i det efterfølgende angreb.

Hvis man sad og håbede på, at Odense Håndbold ville trække fra, blev man skuffet. Det lige spil mellem de to hold fortsatte nemlig. København Håndbolds Debbie Bont reducerede til 18-17 på en fremragende fløjscoring, og så måtte de 2376 fremmødte i Odense Idrætshal på pinebænken igen.

Der gik dog ikke længe, før det så rigtig godt ud for Pytlicks tropper. Nadia Offendal, Kathrine Heindahl og Mette Tranborg scorede alle i en orange overtalsperiode. Sidstnævnte gjorde det til 22-17, hvilket naturligt nok udløste en time out fra København Håndbold. Derfra fastholdt Odense Håndbold et fornuftigt forspring til København Håndbold, og føringen blev tilmed større jo længere kampen nærmede sig slutfløjtet.

Kampen endte med en komfortabel sejr til de orange på 29-22. Nu skal kampen om det danske mesterskab afgøres på søndag i København,og kampen fløjtes i gang kl. 16.00. Inferno arrangerer bustur til Frederiksberg Hallerne, hvor også ikke-medlemmer er velkomne. Der vil blive lagt et opslag op på Infernos Facebook-side, hvor man kan læse mere om tilmelding til turen. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app