ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
 • Se alle
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
Kræftens Bekæmpelse og Odense Håndbold indgår unikt samarbejde i forbindelse med Støt Brysterne-kampagnen i efteråret 2018
17. maj 2018

Kræftens Bekæmpelse og Odense Håndbold indgår unikt samarbejde i forbindelse med Støt Brysterne-kampagnen i efteråret 2018

Dansk kvindehåndbolds nye flagskib Odense Håndbold og Kræftens Bekæmpelse går sammen om at skabe fokus på brystkræft. Samarbejdets detaljer offentliggøres i eftersommeren 2018, men en af tankerne er, at Odense Håndbolds orange farve udskiftes med lyserød til en enkelt, udvalgt kamp.

Når Kræftens Bekæmpelse går ind i samarbejdet med Odense Håndbold, har det til formål at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med brystkræft inden for: forskning, forebyggelse samt oplysning og rådgivning til kræftramte og deres pårørende. Derudover kan samarbejdet også være med til at sætte fokus på vigtigheden af at dyrke motion i forbindelse med forebyggelse af brystkræft.

Landsholdsanfører og en af Odense Håndbolds store profiler, Stine Jørgensen, har takket ja til at være ambassadør for Støt Brysterne-kampagnen. En af Stine Jørgensens opgaver bliver bl.a. at være frontfigur for de støttearmbånd, der kommer til salg i forbindelse med kampagnen.

Administrerende direktør for Odense Håndbold, Mark Jespersen, glæder sig til samarbejdet: ”Kræftens Bekæmpelse har en vigtig sag, som vedrører os alle, og da vi arbejder i et kvindemiljø, føler vi et naturligt ansvar for at kunne gøre en forskel for brystkræftsagen.”

Mark Jespersen fortsætter: ”Hos Odense Håndbold ønsker vi ikke kun at sætte fokus på brystkræftsagen i Odense eller på Fyn. Det er vigtigt for os, at vores samarbejde skaber fokus på landsplan, og det kan vi som et nyt storhold være med til.”

Lotte Rask, der er kampagneansvarlig for Støt Brysterne, ser også et stort potentiale i samarbejdet: ”Odense Håndbold er dygtige og visionære. Kombinationen af deres ambitioner, deres mange landsholdsspillere og deres flotte position i dansk kvindehåndbold gør, at de er en interessant samarbejdspartner og et rigtig godt match for os. Det overskud og engagement, som både spillere og klub lægger for dagen i forbindelse med samarbejdet, er både stærkt og rørende.”

I eftersommeren offentliggøres samarbejdets detaljer. Men en af tankerne er bl.a., at Odense Håndbold skal spille i lyserødt til en udvalgt kamp. Kommerciel chef i Odense Håndbold, Lars Peter Hermansen, ser samarbejdet som en event: ”Vores klub, fans, samarbejdspartnere, leverandører, vores hal – ja, forhåbentlig bliver hele Odense en del af kampagnen og den event, som vi ønsker at skabe.”

Lars Peter Hermansen fortsætter: ”Vi vil være mere end et håndboldhold. Vi vil gerne gå forrest for en vigtig sag som denne, og vi lover, at aktiviteterne genererer opmærksomhed og god økonomi til Støt Brysterne-kampagnen.”

 

FACTS

Odense Handball Club A/S

Odense Handball Club A/S (herefter benævnt OH) er et dansk håndboldhold, der spiller i kvindehåndboldligaen. Klubben blev startet i 2009 og fik licens til at overtage GOG Svendborg TGI’s hold i samme række. OH ligger i toppen af kvindehåndbold både nationalt og internationalt. Holdet trænes af Jan Pytlick, der tidligere har stået i spidsen for det danske kvindelandshold i mange år. Holdet tæller lige nu ni landsholdsspillere, hvoraf de otte er på det danske landshold.

Kræftens Bekæmpelse – fakta om brystkræft

 • Brystkræft er den hyppigste kræftsygdom hos kvinder.
 • Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft.
 • I 2015 fik 4.668 danske kvinder konstateret sygdommen.
 • Hvert år dør ca. 1.135 kvinder af brystkræft. Flere end 64.405 kvinder lever med sygdommen (2015-tal).
 • Brystkræft rammer sjældent personer under 30 år – og er mest almindeligt hos kvinder over 60 år.
 • Antallet af personer, der får stillet diagnosen, har været stigende gennem de seneste 60 år.
 • Chancen for at overleve brystkræft i Danmark er steget støt gennem de seneste 30 år. Ifølge de seneste offentliggjorte tal er flere end 8 ud af 10 kvinder i live fem år efter, at de har fået konstateret sygdommen. Fremskridt, der er et resultat af forskning.

 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app