ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
Få et overblik over Champions League
22. juni 2018

Få et overblik over Champions League

Kvalifikationsrunder, seedningspuljer, gruppekampe, hovedrunder, kvartfinaler, Final4 - Champions League kan være en jungle at navigere rundt i. Her kan du få et overblik over, hvordan kampene i turneringen bliver afviklet, og hvilke hold de orange kan støde ind i.

Champions League er en af håndboldens mest prestigefyldte turneringer, men hvis man ikke følger med fra starten og har turneringsstrukturen helt tæt på kroppen, kan det være svært at finde hoved og hale på turneringen. Der er dog ingen grund til bekymring – herunder kan du nemlig læse om, hvordan turneringen hænger sammen.

Odense Håndbold har allerede kvalificeret sig til gruppekampene i kraft af placeringen i DM-finalen og grundspillet. Derfor skal de orange ikke ud i den indledende kvalifikationsrunde, hvor fire grupper á fire hold kæmper om de sidste pladser til gruppekampene.

I gruppekampene spiller man i fire grupper, hvor der i hver er fire hold. Lodtrækningen til disse grupper finder sted den 29. juni, og man kan følge med på EHFs Facebookside, der sender live fra lodtrækningen. Lodtrækningen sker ud fra fire seedningspuljer, hvor der også er fire hold i hver pulje, og hvor et hold fra hver pulje bliver til en gruppe.

Seedningspuljerne fordeler sig således:

1: Györi AUDI ETO KC, CSM Bucuresti, Rostov Don, Buducnost
2: Metz Handball, København Håndbold, Thüringer HC, Vipers Kristiansand
3: RK Krim Mercator, IK Sävehof, Odense Håndbold, FTC Rall-Cargo Hungaria
4: Brest Bretagne HB, Larvik HK, Qualifier 1, Qualifier 2

Ovenstående er de hold, som Odense Håndbold kan møde i Champions League-turneringen.

I gruppekampene spiller man en ude- og hjemmekamp mod hvert hold. Bliver man 4’er i gruppekampene, hopper man ind i EHF Cup-turneringen. Bliver man 1, 2 eller 3 i sin gruppekampspulje, går man videre til hovedrunden.

Hovedrunden består af to grupper á seks hold – de tre hold, som man går videre med fra sin egen gruppe og de tre hold, som går videre fra den gruppe, som man bliver parret med. I hovedrunden tager man sine point med fra gruppekampene, og man kan ikke møde de hold, som man allerede har været i kamp mod i gruppekampene. I hovedrunden spiller man også en ude- og en hjemmekamp mod de hold, man bliver sat sammen.

Holdene der bliver 1, 2, 3 og 4 i hovedrunden går videre til kvartfinalerne. Kampene og modstanderne bliver fordelt ud fra holdenes placeringer i hovedrunden. Man spiller en ude- og hjemmekamp mod det hold, man bliver parret med, og hvis man samlet vinder de to kampe, går man videre til Final4.

I Final4 trækkes der lod om, hvilke hold der møder hinanden. Vinder man semifinaleopgøret i Final4, går man videre til finalen i Champions League. Forhåbentlig kan det blive med orange deltagelse.

Husk at følge med fredag den 29. juni, når gruppekampene og -modstanderne bliver fordelt. Det sker som sagt på EHFs Facebookside.

Du kan læse mere om Champions League, turneringsplanen og lodtrækningen på EHFs hjemmeside her.

Husk også, at du kan sikre dig adgang til alle Champions League-kampene i Odense Idrætshal ved at købe et Sæsonkort Europa. Se fordelene ved sæsonkortene her.

Kilde: EHF (www.ehfcl.com)

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app