ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
De orange fik sølv om halsen efter tæt finale
28. maj 2018

De orange fik sølv om halsen efter tæt finale

Det var lige ved og næsten. I en spændende DM-finale lykkedes det for København Håndbold at sikre klubbens første guldmedaljer med en sejr på 26-25 over Odense Håndbold. Dermed blev det sølv for Pytlicks tropper.

Af Sebastian Spangtoft

Med godt håndboldspil fik Odense Håndbold fremtvunget en tredje og afgørende DM-finale, da København Håndbold var på besøg i Odense Idrætshal i tirsdags. Det så ud til, at de orange havde taget ved lære, for det gode håndboldspil fortsatte i den tredje finales indledning. Pytlicks piger fik en forrygende start og kom hurtigt foran 1-3 på mål af Stine Jørgensen. Samtidig stod Emily Sando stærkt i kassen og forhindrede flere københavnske bolde i at gå i mål.

Første halvleg forløb stort set som de to øvrige DM-finaler med Odense Håndbold i kontrol og foran 5-8 og 6-10. Hos de orange var Mette Tranborg særdeles velspillende og scorede gentagende gange på udvendige gennembrud. Seks scoringer bidrog landsholdsbacken med før pausen.

Ligesom tidligere set gik Odense Håndbold i stå. Angrebsspillet havde pludselig svært ved at trænge igennem. Det benyttede København Håndbold sig af og tog kontrol over kampen. Mia Rej reducerede til 10-11, og kort før pausen kom sjællænderne også foran med 12-11.

Efter pausen tog det dog ikke lang tid, før Odense Håndbold igen fik styr på sagerne. Med to hurtige scoringer af Kathrine Heindahl kom fynboerne foran 12-13. Det blev endda endnu bedre, da Freja Cohrt med en skruebold gjorde det til 14-16. København Håndbold holdt dog ved. Maria Lykkegaard udlignede til 16-16 med tyve minutter igen, og hurtigt efter stod det 18-16 i en kamp, som for alvor bølgede frem og tilbage mellem de to hold.

Det tætte spil fortsatte. 22-22 stod det med syv minutter tilbage af kampen. København Håndbolds Debbie Bont og Odense Håndbolds Mette Tranborg scorede begge efterfølgende, og dermed var det altså helt lige, da de to guldkandidater gik ind i de sidste fem minutter.

Her måtte Odense Håndbold dog sande, at København Håndbold var skarpest. Hjemmeholdet fik etableret sig en to-målsføring med et minut igen. Jessica Quintino reducerede lynhurtigt i angrebet efter til 26-25 med blot 40 sekunder tilbage. Der var altså et lille håb, men København Håndbold var kloge og kørte sejren hjem ved at spille angrebet ud.

Kampen blev enden på sæsonen. Odense Håndbold fik sølv om halsen og har haft en stærk sæson. I horisonten venter nye spændende kampe, ny projekter og Champions League.

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app