ANNONCE

Nyheder

Nyhedsarkiv:Se alle
  • Se alle
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
De orange er klar til historisk guldkamp
13. maj 2018

De orange er klar til historisk guldkamp

Lørdag den 12. maj blev en stor dag for Odense Håndbold. Klubben sikrede sig billetten til kampen om DM-guldet med en sejr på 32-23 over Team Esbjerg. Samtidig avancerede de orange sig også til næste års Champions League.

Af Sebastian Spangtoft

Det var ikke fordi, at Odense Håndbold ikke havde chancerne i kampens indledning. Fire straffekast fik de orange tilkendt de første seks minutter. Desværre blev kun ét af kastene eksekveret med succes. Da begge hold i forvejen havde svært at passere de to keepere, var stillingen blot 1-1 efter syv minutter.

Freja Cohrt sørgede for, at de 2223 fremmødte gæster i en brandvarm Odense Idrætshal fik noget at juble over. På kontra gjorde hun det til 3-1, og det så ud til, at Pytlicks piger så småt lagde afstand til Team Esbjerg. Vestjyderne holdt dog fast, og selv Sandra Toft markerede sig som målscorer, da hun sendte bolden i et tomt Odense-mål til 3-3.

I tirsdagens anden DM-semifinale var det bl.a. Mie Højlund, der med sit hurtige og kontante spil, var en konstant trussel mod esbjerggensernes forsvar. De takter fortsatte den unge landsholdsspiller med i gårsdagens kamp, og hun gjorde det til både 8-5 og til 10-7 på sikre langskud.

Med få sekunder tilbage af første halvleg fik Team Esbjerg reduceret Odense Håndbolds føring. Det var Sofie Blicher-Toft, der med en gennembrudsscoring gjorde det til pausestillingen 12-9. Dermed var alt fortsat åbent, og der blev lagt op til nogle spændende 30 minutter efter pausen.

Det så ganske fornuftigt ud for Odense Håndbold, da anden halvleg var i gang. I de første minutter inde i halvlegen var stillingen 17-11 i fynsk favør. Mie Højlund fortsatte storspillet, og Althea Reinhardt stod stabilt mellem stængerne. Men igen igen fightede Team Esbjerg sig tilbage og havde endda muligheden for at reducere afstanden til tre mål. Det forhindrede Emily Sando dog, da hun parerede et straffekast fra Kristina Liscevic.

Efterfølgende virkede Team Esbjerg som et hold, der var tappet for ressourcer. Jan Pytlick fik brugt sin bænk, og Odense Håndbold havde et tydeligt tag på kampen. De orange piger fik opbygget en solid føring, der fornøjede de orange Inferno-fans og det resterende publikum. Odense Håndbold kørte sejren sikkert i land med cifrene 32-23, hvor Mie Højlund blev kampens store spiller og topscorer med 10 kasser.

Dermed er Odense Håndbold klar til klubbens første DM-finale. Modstanderen i finalen er København Håndbold, og ikke nok med det, så er de orange også sikret deltagelse i næste års Champions League. Det sker, fordi København Håndbold med grundspilssejren allerede er kvalificeret, og da Danmark har to pladser i den fornemmeste klubturnering, tilfalder den sidste plads nu Odense Håndbold.

Ligesom semifinalerne spilles finalerne bedst á tre. Den første DM-finale mod København Håndbold bliver spillet på udebane lørdag den 19. maj. Den anden DM-finale finder sted i Odense tirsdag den 22. maj, og billetter til denne kamp sættes til salg mandag den 14. maj. 

Har du prøvet vores app?
Klik her for at gå til den nye mobil app